Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Do starego bankiera Srula (nazwisko ponoć autentyczne), przychodzi syn Moszek.
-Tate, jak to jest? Ludzie dają pieniądze i wyjmują. Dostają to co włożą. A u nas i mercedes, i jacht, i willa...
-Dam ci przykład, synu - mówi Srul. - Idź do kuchni. W lodówce leży kawałek słoniny. Przynieś go.
Mosze poszedł i przyniósł.
-A teraz go odnieś - rzekł Srul.
Mosze odnosi i wraca:
-Odniosłem i co?
-Odniosłeś, przyniosłeś a paluchy tłuste...

podpis użytkownika

In the valley, we will gather there/ Helpless in our surrender/Tomorrow the plow becomes the sword/
Make us stronger in our danger/

Wishbone Ash dziffko!
Zgłoś
Feniks 2012-10-14, 22:47 3
Tak jasne żyd i słonina doucz się synku.
Zgłoś
@................t 2012-10-14, 22:47 1
Cienki dowcip, Żyd nie wziąłby do ręki słoniny. Ani nie trzymał w lodówce.
Zgłoś
B................s 2012-10-14, 22:59 14
uuu - kogoś stać na Angorę.. ja przeczytałem na miejscu i odłożyłem na miejsce
Zgłoś
T................r 2012-10-15, 0:26
a książkę " Srul z Lubartowa" w szkole nie czytałeś? jakbyś uważał w szkole to byś wiedział że na pewno istnieje takie nazwisko. a jak slyszę że czytasz angore to jesteś dla mnie nie wiecej jak gówno warty, gdyż urban sam sie nazywa zydokomuną i w swoich krotkich nagranaich naśmiewa sie z każdego i wszsytkiego z czego nie powinien jako stary komuch... bo powinien siedziec w pierdlu, ale wałęsa dostał na tyle dużo że ich nie rozliczyl... a w normalnych krajach tacy jak on dostaja najniższą emeryturę i ukrywają sie przed ludzmi....
Zgłoś
a................9 2012-10-15, 0:28 1
@up, nie pomyliło Ci się coś? Co ma Urban do Angory?
Zgłoś
h................g 2012-10-15, 12:59 5
@bsynt napisał/a:

Cienki dowcip, Żyd nie wziąłby do ręki słoniny. Ani nie trzymał w lodówce.

Jasne, a ja jestem Polakiem to nigdy nie dymałbym przyszłej żony przed ślubem a w czasie postu nie piję wódki.
Zgłoś
merh 2012-10-15, 23:41
opowiedz wiecej o Srulu z mojej mieściny!
Zgłoś
@................t 2012-10-16, 9:35 1
hogg napisał/a:

Jasne, a ja jestem Polakiem to nigdy nie dymałbym przyszłej żony przed ślubem a w czasie postu nie piję wódki.

Słąbo znasz ich religię. Gdyby się nie trzymali jej kurczowo, nie przetrwaliby tyle wieków na obczyźnie. Żaden inny naród nie trwa tak długo na emigracji. Polacy w USA najpóźniej w 3 pokoleniu są Amerykanami.
Zgłoś