Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Tu niestety rosyjska dyplomacja ograła polską. Gdyby prezydent Duda pojechał, nie miałby możliwości wygłoszenia przemowy. Zaś Putin beształ by Polskę w jego obecności bez możliwości przedstawienia swojej narracji. 1:0 dla Rosji. Drugi wariant to Duda nie jedzie. Putin i tak w przemówieniu będzie oskarżał Polskę o współudział, a przekaz pójdzie w świat. Polskie MSZ wyda w tej sprawie oświadczenie, którego nikt i tak nie zauważy. Znów 1:0 dla Rosji.
Prawdopodobnie to nie będzie koniec. Możliwe, że ten rok będzie obfitował w przeróżne ataki i prowokacje na Polskę ze strony Rosji.
Gdyby ktokolwiek z dyplomacji miał jaja to powinien tam po chamsku odpowiedzieć, że jak już naginamy historię to gdyby II RP faktycznie dogadała się z III Rzeszą (a trzeba pamiętać, że przynajmniej do końca 1938 r. Niemcy prowadziły nadzwyczaj propolską politykę i byli gotowi uznać zachodnią granicę) to przy tak połączonych potencjałach wojskowych operacja Barbarossa zatrzymałaby się we Władywostoku, a Stalingrad dzisiaj nazywałby się przykładowo Ostrów nad Wołgą. Niestety takie są fakty, że Niemcy by ZSRR wykończyły, tylko klimat i land lease uratował im skórę.

150 polskich żołnierzy jest zagrożonych w Iraku, a cały rząd ma to głęboko w dupie. Ja wiem, że Polska na arenie nic nie znaczy, ale nie można mieć w dupie bezpieczeństwa naszych obywateli za granicą.

Taki nasz Prezydent Andrzej Duda, że podczas danej gorącej sytuacji w Iraku głowa Państwa Polskiego jedzie sobie w p🤬du na narty zamiast chociaż dać przykład, że niby Polska ma jakieś zdanie w danym konflikcie.
A jak niby miał dać przykład?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie