Statuetkę bogini Neb-Sanu zaleziono w grobowcu. Od osiemdziesięciu lat znajduje się ona w zbiorach muzeum. Według klątwy, jeśli pokój mumii zostanie naruszony, wówczas figurki takie stają się nośnikami ducha osoby pochowanej w grobowcu.
Zakręcona ta bogini była
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dziwne ze tylko przez dzien sie obraca. Pewnie od stukania tych kopyt co tam chodza.
konto usunięte
2013-06-24, 15:32
Od razu włączyłem na koniec filmiku obawiając się screamera.
konto usunięte
2013-06-24, 16:33
Dobra, jak to możliwe? :o
nie chciała patrzeć na jakieś krzywe ryje więc obróciła się tyłem do zwiedzających
".....Let's twist again, like we did last summer
Yeah, let's twist again, like we did last year
Do you remember when, things were really hummin'
Yeah, let's twist again, twistin' time is here ....."
konto usunięte
2013-06-24, 21:40
Obraca się i nikt nic nie zauważa. Może jestem pedantyczny albo wzrok mi się wyostrzył na szczegóły od grania, ale jak stoją figurki tak samo i tylko jedna nie, to jakiś dokładny pracownik lub zwiedzający powinien poprawić.
konto usunięte
2013-06-24, 21:46
Może jest ona jakoś namagnesowana, i ustawia się jak kompas.
dwie wypowiedzi nade mna sa calkiem sensowne i moga wyjasniac to zjawisko.
demz
2013-06-24, 21:59
W źródle piszą, że po prostu nie ma tam poziomu prawidłowego i statuetka obraca się od drgań spowodowanych przez zwiedzających. Statuetka obraca się tylko za dnia przy dużym natężeniu ruchu, więc coś w tym jest.
konto usunięte
2013-06-24, 22:00
RUSZA SIE TYLKO W DZIEN.... NIEPOTRZEBNE DYWAGACJE.... Poza tym co łatwo można dostrzedz nie rusza się także w dzien pod warunkiem ze na sali nie ma ludzi.... Natrętnym podkręcaczom pomników mówimy stanowcze NIE
konto usunięte
2013-06-24, 22:02
@up Idź się rozejrzyj i spróbuj DOSTRZEC słownik ortograficzny.
Mogę wykonać taki filmik z dowolnym przedmiotem. Zdjęcia poklatkowe/przyśpieszone odtwarzanie. Nie ma tam obrazu sekunda po sekundzie, klatki są co minutę/kilka. Wystarczy żeby przesunąć figurkę.
konto usunięte
2013-06-24, 22:19
@ Zarentha
Znalezłem ... znalezłem.... rzeczywiście jebłem się .... Przepraszam zebrane kworum że mi się tak popitoliło... nie bedem jednak poprawiał co by zostało dla potomnych jako przyklad chamstwa i braku ogłady. A tak z drugiej strony jak sie nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia to można sie dla przykładku do wielokropka dopieprzyć...

pozdrawiam serdecznie z Ciepielowa górnego.... Chłopy żniwa Już niebawem... Jak u Was plony?
Okiem ekspert uważam iż figurka wykonuje ruch obrotowy, który spowodowany jest pracami remontowymi. Jednym słowem mówiąc przebiega pod nią linia drgań dlatego inne figury się nie ruszają.
Dziękuje pozdrawiam. BTN
Prace remontowe wykonuje się w dzień zapomniałem dodać.