👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

CichaWoda napisał/a:
zaszpanował że ma 5 samochodów i musi płacić mniej i wy mu w tym pomożecie
tylko by państwo nie zbankrutowało przez te 500+ to kase mieć musi więc bulic trzeba jak się ma piniądze
więc bogacze płacić
No tak trzeba płacić, byle.. inni, bo Ty jesteś za głupi i zbyt leniwy by być "bogaczem". Wiem, że to dla Ciebie trudne ale zastanów się może skąd się owo bogactwo bierze.

Ocean napisał/a:
I skończcie ten ból dupy, że to wina rządu, bo nawet w PZU w tym momencie skarb państwa ma niecałe 30% (wiem, bo jestem udziałowcem).
Oho, poważny pan udziałowiec chyba nie słyszał o podatku bankowym.
Pomijam już, że z kontekstu wynika, że myli ci się OC z AC.
@Ocean A co w dzisiejszych czasach ma pojemność do mocy? Można mieć fabryczne 2.0 381 kucy, a można starsze 3.0 (albo i więcej) i poniżej 200 kucy.
@Ocean A co ma pojemność do mocy w obecnych czasach? Dlaczego za np. 2.0 są większe stawki niż za 3.0 skoro te 2 litry mogą mieć 380 kucy, a 3.0 raptem 200-250?
@Ocean A co ma pojemność do mocy w obecnych czasach? Dlaczego za np. 2.0 są większe stawki niż za 3.0 skoro te 2 litry mogą mieć 380 kucy, a 3.0 raptem 200-250?

Mam wrażenie ze nie do końca temat podnoszenia składek został przez was zgłębiony. Uderzacie do niewłaściwej instytucji. Składko rosną gdyż nasz kochany i miłościwie panujący rząd wprowadził do ustawy o ubezpieczeniach OC jeden mały zapis. A mianowicie zabrania ubezpieczycielą wykazywać na koniec roku straty. Do tej pory ubezpieczyciel mógł swój minus OC bilansowac AC NNW itd. Od tego roku nie może i jego OC nie może być ujemne. Wiec zamiast straszyć ubezpieczycieli może zwrócicie się do rządu dlaczego taką poprawkę wprowadził wiążąc ręce ubezpieczycielą...
Sam mam do czynienia z ubezpieczeniami i nie jedno szkolenie dotyczące obecnej sytułacji przerabiałem nie tylko u największego ubezpieczyciela.
Sam mam do czynienia z ubezpieczeniami i nie jedno szkolenie dotyczące obecnej sytułacji przerabiałem nie tylko u największego ubezpieczyciela.

@valdziu, zawsze podejrzewałem Cię o trochę sadyzmu, stąd Twoje konto na tym portalu
Pisz, jak będziesz potrzebować osób do dyskusji z ubezpieczycielami. Pomogę

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie