Główna Poczekalnia (3) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
🔥 Polskie efekty specjalne V3! - teraz popularne
Ochrona Rezydencji Prezydenta Polski
konto usunięte • 2013-06-06, 0:06
Filmik pokazuje za ile i jaką ochronę posiada Rezydencja Prezydenta RP. Nagrano rozmowę w sprawie pracy z szefostwem ochrony.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-06, 10:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Tulkas 2013-06-06, 11:03 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 11:21
Coś czuję, że pan z lotniskiem na głowie maczał w tym palce. Nie raz już było słychac o tym , że drapią się z kowalczykiem dośc ostro.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 11:28 2
Zgłoś
HariDee 2013-06-06, 11:35 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 11:39
Zgłoś
MówMiAndrzej 2013-06-06, 11:51 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 12:00
Zgłoś
Selvanas 2013-06-06, 12:04
Takie żale może wyrzucać w Polsce każda grupa zawodowa, no może poza prezesami i pOsłami. Przykład z życia ? Warmińsko-mazurskie, zawód tapicer - na start 6zł po roku podwyżka do 7zł tak przepracowałem dwa lata, wypłaty po 1150-1200zł za zapierdzielanie w fabryce na akord - którego nie dało się wyrobić bez przychodzenia dwie godziny wcześniej (tzn 4 rano nieodpłatnie - czas na sofę narożną 25 min) i smażąc się w lato w hali, w której nie włączą klimatyzacji (chociaż jest w nią wyposażona) bo prezesowi pieniędzy szkoda a temp średnio wynosi 40 stopni. No ale za coś tą Carrere sobie musiał kupić ...
W końcu złamana ręka - L4, po powrocie kierownik powitał mnie dwu tygodniowym wypowiedzeniem, za co ? "się domyśl". Państwo zrobiło z nas roboty pracujące za głodowe pensje, ochroniarze nie mogą iść na L4? a kto może? Skoro po powrocie wyrzucają pracownika z pracy, bo przecież po te 1200zł miesięcznie ludzie walą drzwiami i oknami więc pracodawcy mają w czym przebierać.

Podsumowując, do autora filmu. Ja tam bym chciał żeby mi tyle samo płacili za siedzenie w kanciapie ochroniarskiej i pierdzenie w stołek, zamiast zapier*alanie za tą samą kasę w akordzie podczas gdy skóra mi się pali od gorąca.

No ale do ochrony nie przyjmują bez orzeczenia o niepełnosprawności ...
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 12:52
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 12:52 1
Zgłoś
Selvanas 2013-06-06, 13:13
@Prokurator

Wiem z przykładu czterech zakładów w których pracowałem. Na ochronie byli renciści i emeryci - siwe dziady. W ostatnim opisanym zakładzie było trzech inwalidów (nie wiem jakiej grupy, nie chwalili się) wiem tylko, że chłopaki w moim wieku mający coś albo z oczami (bo nosili okulary jak Stępień z 13 posterunku) albo z głową, wnioskowałem po zachowaniu podczas rozmowy i samej rozmowy (jednego znałem z widzenia i wiem, że ma coś z głową). A co do zarobków, państwo umożliwia pracodawcom zatrudnianie inwalidów i rencistów - nie musza za nich płacić podatków. Więc taki pracodawca na stanowisko ciecia woli zatrudnić inwalide, niż przeciętnego człowieka bo mu się to zwyczajnie bardziej opłaca, a praca jest ta sama, obejść zakład co pół godziny, w razie napadu zadzwonić po posiłki.
Zgłoś
Calis 2013-06-06, 13:18
repertuaR napisał/a:

[...] A człowiekowi byle starczyło na zakupy we francuskiej biedronce.

PS: Biedronka jest portugalska.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 13:29 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-06, 14:24 1
Dziwię się wam - jak możecie mówić, że to praca dla imbecyli, że jak sie nie podoba to niech nie pracują? Tym samym nie różnicie się od tych cwaniaczków proponujących takie stawki. Może i taka praca nie wymaga wysokich kwalifikacji, ale pracując UCZCIWIE przez te 8 godzin dziennie człowiek powinien otrzymać zapłatę, gwarantującą mu godne życie. A za taką stawkę nie wstawi się nawet korony zęba...

To, że wam w życiu powiodło się lepiej, bo może mieliście lepszy start, lepsze warunki fizyczne i intelektualne, że udało wam się zdobyć lepszy stołek, nie jest powodem by gardzić tymi, którym się to nie udało.

Sami pracownicy godząc się na tak niskie stawki, dają do zrozumienia pracodawcom, że wszystko jest ok...
W tym kraju nigdy nie będzie lepiej, gdy Polacy żyją w przekonaniu, by dosrać innym...
Chcecie lepiej? - to najpierw zastanówcie się nad sobą
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem