Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:22
Odkryć prawdę
konto usunięte • 2012-07-22, 17:08
Tylko dla patriotów (których swoją drogą tutaj nie brakuje; pozdrawiam Was)

Zajebisty dokument, który nigdy nie dostał zgody na publikację w telewizji. Dlaczego? Zobaczcie sami

Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 13:14 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
lesiot 2012-07-23, 13:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 13:44 2
Zgłoś
makabrax 2012-07-23, 14:19
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 15:06 3
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-23, 15:47
Coliber napisał/a:

I nie pieprz mi że na JKM bo on się nie nadaje na głowę państwa. Na wicepremiera/prezydenta najwyżej.

Myślałem, że (oficjalnie) "głową państwa" w Polsce jest prezydent. A wg ciebie premier? I kto tu pieprzy Coliber?
Zgłoś
Staszek83 2012-07-23, 22:14
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2012-07-24, 0:43 1
Staszek83 napisał/a:

Piłsucki

Primo, byle do końca wakacji (83 w nicku to jakaś ściema - średnio wierzę w to, że rocznikowo 29-letni facet nie umie poprawnie pisać po polsku).
Secundo, drażni mnie ubóstwienie Piłsudskiego (zapamiętaj jak należy pisać to nazwisko) przez społeczeństwo. Niby za co? Zdobycie władzy przez zamach stanu, Bereza Kartuska, blokowanie rozwoju armii (na wypadek wojny z SSSR - nie karczować lasów na wschodniej granicy, bo rosyjski sałdat powyżej czterech kilometrów w las nie pójdzie; ignorowanie zagrożenia wynikłego z rozwoju broni pancernej - prace nad karabinem przeciwpancernym wz. 35 "Ur" mogły ruszyć dopiero po śmierci marszałka), odwołanie tego, co dyplomatycznie załatwiono w Japonii w 1905 przez Dmowskiego i Paderewskiego (mowa o ewentualnym zatroszczeniu się o Polaków przy okazji konfliktu radziecko - japońskiego) i parę innych spraw, opisanych także w literaturze.
Zdaj sobie sprawę, że postać Józefa Piłsudskiego (i nie tylko jego - Lech Wałęsa też się kłania) jest w świadomości społecznej wtórnie "pozłacana" i uświęcona i łatwiej o jego hagiografię (na przykład Zbigniew Wójcki, Józef Piłsudski 1867-1935, Warszawa 1999; Zbigniew Wójcik, Rola Józefa Piłsudskiego w odzyskaniu niepodległości Polski, Warszawa 1988) niż solidną biografię (chociażby Daria Nałęcz, Tomasz Nałęcz, Józef Piłsudski - legendy i fakty, Warszawa 1986; Andrzej Garlicki, Józef Piłsudski 1867-1935, Warszawa 1988).

Wesołych świąt.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-24, 2:35
Nareszcie ktoś zaczął rzucać jakieś ciekawe źródła, nie omieszkam sprawdzić, Prometeus. Jeżeli znasz coś jeszcze to pisz Pozdrawiam.
Zgłoś
Coliber 2012-07-30, 22:10
lepussy napisał/a:

Bardziej się nadaje niż Ci co byli, aspirują obecnie ...

Oczywiście że tak, ale on mimo wszystko nie powinienem być głową państwa.
Dlatego mówię że nie ma na kogo głosować i tylko przewrót mógłby faktycznie coś zmienić.
mr_9mm napisał/a:

Myślałem, że (oficjalnie) "głową państwa" w Polsce jest prezydent. A wg ciebie premier? I kto tu pieprzy Coliber?

Użyłem skrótu myślowego, ponieważ wiedziałem że Ci do których kierowałem wypowiedź domyślą się o co miałem na myśli. A reszta mnie nie obchodzi.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem