👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
30 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

kapitanem tego statku był Oliver Kruess . Statek w okresie od listopada do lutego rejsował na półkuli południowej i odwiedzał miejsca jak -Antarktyda, Falklandy, Chile, Ushuaia, Argentyna. W okresie od marca do maja, statek pływał po wyspach południowego Pacyfiku. W niedzielę, 30 kwietnia 2000, około 4 czasu lokalnego statek uderzył w rafę. Nikt nie zginął

Jakby ktoś chciał zobaczyc na włąsne oczy to wklejcie to do google maps: -9.022916,160.123179

ale bym pozwiedzał taki wrak statku... u nas to na ,,rafie" można jakieś kalosze znaleźć

Odkrywca Świata utknął na pieprzonej mieliźnie. Cóż za ironia losu.
Czyli domyślam się, że nie łatwo będzie go wyciągnąć? Musiał być dobrze ubezpieczony, że właściciel go olał. Andrzej ze szwagrem go za jakiś czas zholują do na złom

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie