👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne
🔥
Rączka będzie boleć
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Jak polujesz na zwierzęta to mówi się odstrzał a nie odłów ,odławiać to możesz sobie ryby.

Nie oszukujmy się że to jest hobby, to jest po prostu trening na... wiadomo co

Myśliwi nie strzelają do zwierząt dla zabawy. Łowiectwo jest potrzebne do utrzymania równowagi w przyrodzie i taki odstrzał jest na ręke(kopyto) nawet dla tych saren, już nie mówiąc o kultywowaniu łowieckiej tradycji, która trwa jakies 10 tys lat
Apostrof przed samogłoską na końcu obcojęzycznego nazwiska dajemy tylko jeśli kończy się ono samogłoską. Np. O'Hara'e. Clausena, piszemy bez apostrofu. Dziękuję dobranoc.

Jeśli ktoś opiekuje się zwierzętami - pomaga leśnikom, walczy z kłusownikami, dokarmia zwierzynę zimą, zajmuje się liczeniem osobników danego gatunku, nie poluje w okresie rui, to nie mam nic przeciwko. Panowie myśliwi się zbiorą, trochę popiją, pożartują, a następnego dnia małe polowanko i mnóstwo zajebistego mięsa będą mieli. Trzeba polować tak, aby utrzymać zwierzynę w odpowiedniej liczbie, niegrożącej wyginięciem danego gatunku.
Najgorsi są bogacze co jadą tylko powybijać jak najwięcej i nie liczą się z konsekwencjami swoich działań.
Najgorsi są bogacze co jadą tylko powybijać jak najwięcej i nie liczą się z konsekwencjami swoich działań.

Nie mam nic przeciwko polowaniom. Ale mam na myśli prawdziwe polowanie. Gdzie myśliwy wychodzi w las, tropi zwierzynę i wreszcie ją ustrzela. A tutaj gościu z pedalskim gwizdkiem zwabia zwierzynę na 10 metrów, strzela i uważa się za myśliwego

żyletka_w_odbycie napisał/a:
Bzdura, bo akurat nazwiska kończące się na "a" odmienia się tak jak w polskim, czyli w tym przypadku "O'Harę", "O'Hary".
W nazwiskach anglojęzycznych apostrofa używa się przy nazwiskach kończących się "e" i "y" ("Moore'a", Murphy'ego) i to tylko w niektórych przypadkach (kogo czego? Moore'a, o kim o czym? o Moorze; kogo czego? Murphy'ego, o kim o czym? o Murphym).
Taka jesteś obczaskana w naukach a w awatarze masz spust na ryj. Logika bab.

gwindak napisał/a:
Och, aleś mi pocisnął

Cytat:
A co ma piernik do wiatraka zajebusie?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie