Główna Poczekalnia (3) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
🔥 Rączka będzie boleć - teraz popularne
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-06-20, 12:27
Jak polujesz na zwierzęta to mówi się odstrzał a nie odłów ,odławiać to możesz sobie ryby.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-20, 12:28
Nie oszukujmy się że to jest hobby, to jest po prostu trening na... wiadomo co
Zgłoś
lolkokminek 2014-06-20, 12:36 1
Co to byl za strzal w ogole ...
Kalectwo
Zgłoś
woccow123 2014-06-20, 12:38 4
Myśliwi nie strzelają do zwierząt dla zabawy. Łowiectwo jest potrzebne do utrzymania równowagi w przyrodzie i taki odstrzał jest na ręke(kopyto) nawet dla tych saren, już nie mówiąc o kultywowaniu łowieckiej tradycji, która trwa jakies 10 tys lat
Zgłoś
Mael 2014-06-20, 12:40 18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Admirał 2014-06-20, 12:41 1
Apostrof przed samogłoską na końcu obcojęzycznego nazwiska dajemy tylko jeśli kończy się ono samogłoską. Np. O'Hara'e. Clausena, piszemy bez apostrofu. Dziękuję dobranoc.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-20, 12:44 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bowmanek 2014-06-20, 12:54 1
Jeśli ktoś opiekuje się zwierzętami - pomaga leśnikom, walczy z kłusownikami, dokarmia zwierzynę zimą, zajmuje się liczeniem osobników danego gatunku, nie poluje w okresie rui, to nie mam nic przeciwko. Panowie myśliwi się zbiorą, trochę popiją, pożartują, a następnego dnia małe polowanko i mnóstwo zajebistego mięsa będą mieli. Trzeba polować tak, aby utrzymać zwierzynę w odpowiedniej liczbie, niegrożącej wyginięciem danego gatunku.

Najgorsi są bogacze co jadą tylko powybijać jak najwięcej i nie liczą się z konsekwencjami swoich działań.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-20, 12:56 2
Nie mam nic przeciwko polowaniom. Ale mam na myśli prawdziwe polowanie. Gdzie myśliwy wychodzi w las, tropi zwierzynę i wreszcie ją ustrzela. A tutaj gościu z pedalskim gwizdkiem zwabia zwierzynę na 10 metrów, strzela i uważa się za myśliwego
Zgłoś
SharpSe 2014-06-20, 12:57 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-20, 13:00 5
Zgłoś
SharpSe 2014-06-20, 13:06
żyletka_w_odbycie napisał/a:

Bzdura, bo akurat nazwiska kończące się na "a" odmienia się tak jak w polskim, czyli w tym przypadku "O'Harę", "O'Hary".
W nazwiskach anglojęzycznych apostrofa używa się przy nazwiskach kończących się "e" i "y" ("Moore'a", Murphy'ego) i to tylko w niektórych przypadkach (kogo czego? Moore'a, o kim o czym? o Moorze; kogo czego? Murphy'ego, o kim o czym? o Murphym).

Taka jesteś obczaskana w naukach a w awatarze masz spust na ryj. Logika bab.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-20, 13:08 2
gwindak napisał/a:

Och, aleś mi pocisnął
Zgłoś
Grabarz1750 2014-06-20, 13:11 1
Cytat:

A co ma piernik do wiatraka zajebusie?
Zgłoś
SharpSe 2014-06-20, 13:14
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem