Odpalanie autobusu na popych - sukces i porażka w jednym.
Niecierpliwi mogą sobie przewinąc do 1:00.
podpis użytkownika
Smak '80 lat...
Konto usunięte
2012-11-01, 11:47
nie masz powietrza w ukladzie masz zablokowane kola...tak powinno byc.
No i wspólnymi siłami rozkminiliśmy. Bez powietrza hamulce były zablokowane więc nie mogli go popchnąć. Więc kierowca p🤬da odblokował hamulce jak do holowania. Gdy autobus zapalił to hamulce i tak nie zadziałają. No i tyle w temacie
Konto usunięte
2012-11-01, 12:13
My na popych odpalaliśmy wikiński drakkar na środku fiordu.
@k18t
taki c🤬j, pojazdy ciężarowe (w tym też autobusy) mają hamulce działające na innej zasadzie-nie ma ciśnienia są zamknięte jest ciśnienie są otwarte, dla bezpieczeństwa, jakby coś się zj🤬o z hamulcami, ciężarówka/tir/autobus zatrzyma się w miejscu a nie pojedzie przed siebie. Hamując spuszcza się ciśnienie z układu. Dlatego tak co jakiś czas psikają, uchodzi nadmiar ciśnienia w układzie. Więc nie wiem co się stało, może kierowca nie ogarnął...
Nawet jak mu te hamulce jebły, to nie mógł po prostu wrzucić wstecznego?
OK ale czemu nawet na zwolnionym tempie nie zapalaja sie swiatla STOP??!!! i
wlasnie k18T jakbys znal zasade budowy silownika hamulcowego wiedzialbys ze w srodku jest mega hiper sprężyna która bez cisnienia w ukladzie blokuje hamulce i nie mowy aby kolo sie obrócilo, dopiero przy ~6 atm zaczyna zwalniac silownik pozwalajac obrócic kołem...
Ale mnie wk🤬iają wasze komentarze - o co chodzi? A oto k🤬a że wstawiacie gwiazdki i cenzurejecie wulgaryzmy, no do c🤬ja pana jesteśmy na kwejku czy na sadisticu? Co za zlamione cioty z was są.
k18t napisał/a:
Już wyjaśniam co się stało, autobus ma hamulce zasilane sprężonym powietrzem, podczas postoju ciśnienie z układu zj🤬o nieszczelnościami, a kompresor napędzany silnikiem nie zdążył napompować układu w tak krótkim czasie i dla tego zak🤬ił w płot
To ciekawe bo w normalnych 'ciezarówkach' dopoki nie zrobisz cisnienia w ukladzie to ci hamulce nie puszcza. Wiec ktos tu p🤬li..
Konto usunięte
2012-11-01, 14:50
@up to wstawianie gwiazdek jest automatyczne, ty poj🤬y człowieku
nie w plot tylko w konktetne ogrodzenie murowano-zelazne a nie w jakis plot,plot to moze byc ale z drewna sadysci.
Konto usunięte
2012-11-01, 14:56
Pieczara666 napisał/a:
Ale mnie wk🤬iają wasze komentarze - o co chodzi? A oto k🤬a że wstawiacie gwiazdki i cenzurejecie wulgaryzmy, no do c🤬ja pana jesteśmy na kwejku czy na sadisticu? Co za zlamione cioty z was są.
k18t napisał/a:
Już wyjaśniam co się stało, autobus ma hamulce zasilane sprężonym powietrzem, podczas postoju ciśnienie z układu zj🤬o nieszczelnościami, a kompresor napędzany silnikiem nie zdążył napompować układu w tak krótkim czasie i dla tego zak🤬ił w płot
jak by nei było powietrza to by nie ruszył bo by były hamulce zaciśnięte
chyba że by je ręcznie zwolnili przy kołach ale wtedy to w ogóle już by hamulców nie było
Lajonix to ja musze na sadistica wchodzić żeby Cie spotkac?
Kupią szpraja, pomalują i będzie git...
Konto usunięte
2012-11-01, 18:13
lionix ma rację jakby nie było powietrza w układzie to autobus by nawet z miajsca nie ruszył. Sam jezdze zawodowo ciężarówką i czaje o co chodzi. Browar dla ciebie leci. pzdr.