Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 46 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-10-31, 23:04 31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
stery_srh 2012-10-31, 23:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-31, 23:19
Ostatnio odpalaliśmy na pych 20 tonową drezynę kolejową. Wrażenia niezapomniane
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-01, 0:12 15
Ale czy przypadkiem hamulce zasilane pneumatycznie nie działają w "drugą stronę" tzn. jeśli w układzie jest ciśnienie to hamulce są zwolnione a hamowanie następuje po spuszczeniu ciśnienia z układu, z tego co pamiętam to jest to zabezpieczenie przed nagła utratą hamulców czyli ja będziemy sobie jechali i nastąpi spadek ciśnienia to pojazd zahamuje. Z tego też powodu jak ciężarówka hamuje na skrzyżowaniu to słychać dżwięk upuszczanego powietrza.
Zgłoś
zielony81 2012-11-01, 0:20
Zaje..ł jak świnia ryjem o koryto
Zgłoś
stery_srh 2012-11-01, 0:36
Zgłoś
Hrabia Drapula 2012-11-01, 1:23
tak im się spieszyło że i kierowca pchał
Zgłoś
John Deere 2012-11-01, 10:18
Cytat:

Ale czy przypadkiem hamulce zasilane pneumatycznie nie działają w "drugą stronę" tzn. jeśli w układzie jest ciśnienie to hamulce są zwolnione a hamowanie następuje po spuszczeniu ciśnienia z układu, z tego co pamiętam to jest to zabezpieczenie przed nagła utratą hamulców czyli ja będziemy sobie jechali i nastąpi spadek ciśnienia to pojazd zahamuje. Z tego też powodu jak ciężarówka hamuje na skrzyżowaniu to słychać dżwięk upuszczanego powietrza.

kamilsad jak nie ma powietrza to nie hamuje, jakby było tak jak piszesz to by nie popchali go. W tirach jest tak jak piszesz. Mi np w taktorze jak jade z przyczepą i nie nabił powietrza jeszcze to hamuje sam traktor a przy wciskaniu hamulca też syczy.
Zgłoś
hierek18 2012-11-01, 10:22
kamilsad, Dobrze pamiętasz bez powierza nie ma jazdy bo koła są zablokowane.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-01, 10:30
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-01, 10:30
zdechło zasilanie, a on ma elektryczną pompę hamulcową
chyba że pneumatyczne, ale to jeszcze gorzej
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-01, 10:32
Zgłoś
nitrox89 2012-11-01, 10:58 2
Dziwne, gdyby nie miał powietrza to nie miałby też biegów i sprzęgła (przy tej wielkości autobusu na 100% są one sterowane pneumatycznie).

Co do hamulców to zawsze można odkręcić coś (nie wiem dokłądnie co) i okładziny puszczą i pojazd się będzie poruszał (tak miedzy innymi robi się przy holowaniu - przypominam, tylko sztywny hol)
Zgłoś
MarszaL95 2012-11-01, 11:44 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem