"Nareszcie wylądowałam bezpiecznie, dzięki ci Jezusie."
"Nie leciałem tym cholernym samolotem. Podziękuj swojemu pilotowi."
Konto usunięte
2014-01-09, 15:28
No tak. Jak coś się uda np. operacja to "Dzięki bogu!", a o lekarzu się zapomina.
Gdyby samolot tej baby by się rozbił to nie sądzę, by rodzina winiła za to Jezusa.
to dzięki bogu to najbardziej chore określenie jakie wymyślono
Konto usunięte
2014-01-09, 15:32
@Freedomik: Tak się interpretuje statystykę wg. religii: 1% chorych na raka wyzdrowieje - Cud, to bóg go uratował (dowód na jego istnienie). 99% umrze - No cóż, musiał umrzeć / Bóg tak chciał... (ale nadal istnieje). A msze nadal ludzie będą zamawiać w intencji chorych, kasa się zgadza.
Konto usunięte
2014-01-09, 15:56
najszczersze "Dzięki bogu!" ludzie mówią jak ksiądz kończy mszę
I tak lepsze to niż oklaski po wylądowaniu
Konto usunięte
2014-01-09, 17:39
Nie żebym wywoływał gowniany sztorm ale najbardziej absurdalną dla mnie rzeczą jest p🤬lenie tekstu "dzięki bogu"....ktoś się leczy wyzdrowieje dzięki lekarstwom i pomocy lekarzy i tak jest magiczny tekst "dzięki bogu" ktoś umiera na raka etc. to już k🤬a cicho sza boga nie ma albo najlepsze "bo bóg tak chciał "
@up
w Biedronka Airlines oklaski są już po starcie
Ja tam zajebiście zazdroszczę wierzącym, że myślą, że jakaś siła im pomoże albo że po śmierci czeka ich raj, niebo czy dziewice. Niestety jest tylko tylko pusta, naiwna nadzieja.
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splot
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
@Sylarr
Jeśli wiara w coś pomaga komuś w życiu , dzięki czemu się lepiej czuje i ma motywację do dalszego życia to c🤬j innym do tego i uprzedzając ewentualne p🤬lenie, że ci ludzie są niedoj🤬i/zacofani itd. jest poziomem zbliżone do jaśnie oświeconej gimbusiarni
Trzeba być prawdziwie zatwardziałym ateistą, żeby w chwili euforii lub strachu rzucić np tekstem:
"Dzięki zabobonna ilustracjo człowieka na krzyżu", albo "O mój ukrzyżowany i od dawna martwy człowieku, będący symbolem zacofania i ciemnogrodu".
Wyobraźcie sobie, że jesteście chirurgami i po kilkunastu godzinach udanej operacji rodzina podbiega i krzyczy CHWAŁA BOGU, Pan jest wielki i na pielgrzymkę do częstochowy, k🤬a...
Konto usunięte
2014-01-09, 18:01
szach mat ateisci!
Konto usunięte
2014-01-09, 18:33
Kiedy operacja się uda - Dzięki Bogu
Kiedy operacja się nie uda - Wina chirurga
Konto usunięte
2014-01-09, 18:35
ciągle to lepsze niż usłyszeć allahu akbar, czy jakoś tak.