Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Odwet Rosji.
konto usunięte • 2016-08-04, 21:24
Witam.
Chciałem się z wami podzielić wesołymi wieściami. Można? Można

Rosyjskie lotnictwo prowadzi operację „odwetowych” nalotów w rejonie zestrzelenia śmigłowca Mi-8AMTSz, w którym zginęło 5 obywateli tego kraju. W atakach użyto amunicji kasetowej i bomb termobarycznych.

W związku ze śmiercią trzech rosyjskich lotników i dwóch innych obywateli tego kraju w śmigłowcu Mi-8 zestrzelonym w rejonie Aleppo, prowadzona jest operacja lotnicza „Возмездие” (ros. „Odwet”). Próżno szukać informacji o niej w oficjalnych źródłach rosyjskich, ale media społecznościowe i niezależne oraz obserwatorzy w Syrii informują o masowych nalotach w rejonie prowincji Idlib, w którym miało miejsce zdarzenie.

Rosyjska załoga zginęła, a jej zwłoki zostały zbezczeszczone przez przybyłych na miejsce bojowników. O zestrzelenie maszyny Mi-8AMTSz oskarża się front „Dzhebhat al-Nusra”, ale celem rosyjskiej operacji są również odziały należące do "Ahrar al-Sham" i "Jaish al-Fatah" oraz wszelkie inne zbrojne formacje jakie znajdują się w tym rejonie.

Akcja o której milczą oficjalne źródła doprowadziła do zmiecenia z powierzchni ziemi miejscowości Sarakib, najbliższej miejscu zdarzenia. Celem ataków jest też baza lotnicza Abu Adduhor - od wielu miesięcy kontrolowana przez bojowników i będąca głównym ośrodkiem koncentracji sił w tym rejonie prowincji Idlib.

Rosyjskie naloty realizowane są z użyciem wszelkich dostępnych środków, wliczając w to amunicję kasetową oraz bomby paliwowo-powietrzne.

źródło prosz... defence24.pl/422837,odwet-rosji-ponad-120-nalotow-w-rejonie-zestrzelen...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tadek899 2016-08-04, 21:27 2
''Chciałem się z wami, chore pojeby, podzielić wesołymi wieściami.''-chyba
Ty!
Zgłoś
Essent 2016-08-04, 21:47 9
No i gitara,jak nie my czy inne kraje to może rosja da temu procederowi koniec panoszenia się po europie.
Zgłoś
Wojtass84 2016-08-04, 21:58 11
Putin ma jaja większe, niż hamburgery dupy Chciałbym z nim walnąć kielona.
Zgłoś
czujnikMCJ 2016-08-04, 22:00 7
tadek899 napisał/a:

''Chciałem się z wami, chore pojeby, podzielić wesołymi wieściami.''-chyba
Ty!

Wyjaśnisz mi sens twojej wypowiedzi?
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-04, 23:50 66
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
micran 2016-08-04, 23:51 27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
człowiek_zły 2016-08-05, 0:54
Zgłoś
Siberian_Meat_Grinder 2016-08-05, 1:55 32
Zgłoś
nowynick 2016-08-05, 9:32 1
Zgłoś
gryzli80 2016-08-05, 13:16
miłe informacje
Zgłoś
garota 2016-08-05, 13:25
Zgłoś
Davidzior 2016-08-05, 13:59 2
A gdyby US&A zostawiło Saddama i jego ropę w spokoju dzisiaj nie byłoby tych wszystkich wojen.
Zgłoś
dziamdziol 2016-08-05, 14:05 3
Zgłoś
WiedźminXXI 2016-08-05, 14:13 1
Niedawno NATO ,,pomyliło się" i zrównało z ziemią jakąś syryjską wioskę. Nie użyli do tego ,,wszelkich możliwych środków" tylko kilku samolotów. I co? Nic. Ruscy zrobili to samo i co? I obwołujecie ich mocarstwem, któremu USA do pięt nie dorasta
Ale co ja tam wiem, tylko Wy nie jesteście podatni na propagandę XD

micran napisał/a:

Jak tylko Rosja dojdzie do tego, że państwo islamskie jest sponsorowane przez hamerykę, to świat będzie musiał się podzielić dobrowolnie lub walcząc.

buahahahah
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem