👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No i urwało się. Ale gdzie zbliżenie na roztrzaskaną czaszkę wyciąganego kierowcy?
petru23 napisał/a:
Ale gdzie zbliżenie na roztrzaskaną czaszkę wyciąganego kierowcy?
nigdzie, bo lina poszla obok samochodu

Trzeba być naprawdę debilem żeby na pasie zrobić coś takiego.

Zanim włączyłem filmik, to wiedziałem co tam się stanie
było tak blisko..

juzeg napisał/a:
to nie lina tylko pas kinetyczny
Na 90% nie jest to kinetyk bo praktycznie wcale się nie rozciągnął.

Pamiętajcie ludzie, jak chcecie kogoś tym sposobem wyciągnąć z zaspy/błota czy innego rodzaju przeszkody, to musicie płynnie nabierać prędkości, gw🤬towne ruszenie i napięcie linki, sprawi że ona pęknie.
Przy linie kinetycznej to:
A =mocny zaczep
B =mocna szekla
C=ten żółty pas to nie kinetyk a zawiesie pasowe 3 tony, jeśli jest orginalny to potrzeba 21 ton by go zerwać bo współczynnik bezpieczeństwa wynosi 7:1 mam takie pasy marki gunnebo i można nimi tiry ciągać.
A =mocny zaczep
B =mocna szekla
C=ten żółty pas to nie kinetyk a zawiesie pasowe 3 tony, jeśli jest orginalny to potrzeba 21 ton by go zerwać bo współczynnik bezpieczeństwa wynosi 7:1 mam takie pasy marki gunnebo i można nimi tiry ciągać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie