Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

dobrze ja poszukam metodologii badań jak ty zacytujesz mi przepis w którym kobieta która dokonuje aborcji jest karana więzieniem lub czym kolwiek
Ty poważny jesteś w tym momencie?
Przyznajesz że nie masz pojęcia co do wyliczenia takowego i jego słuszności i bierzesz ta liczbę na poważne...?
życie każdego człowieka jest tak samo ważne tyle że embrion to nie człowiek
Książka o etyce określa czyje życie jest cenniejsze/ważniejsze...? Jakaś postępowa nowość jak widać. Z tego co wiem zawsze uczono że każde życie jest sobie równe.

Art. 149. k.k. "Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."ja nie muszę szukać bo mam przed oczami to i niczego takiego nie ma jest kilkanaście paragrafów o odpowiedzialności karnej osób które aborcja na kobiecie dokonały oraz te które do takowej przymusiły oraz odpowiedzialności jeśli w wyniku dokonanego zabiegu kobieta zmarła zresztą ode mnie chcesz metodologii badań jakiegoś ośrodka a sam jednego przepisu nie możesz naleźć
Jeżeli piszesz, że zostawiono w "oknie" 41 noworodków więc jakim cudem to okno jest równocześnie wg ciebie nieefektywne? Albo spełnia swoją rolę albo nie, zdecyduj się.ja nie jestem chojrakiem bronie stanowistak że okna życia są nie efektywne a ich istnienie bez sensu
Jeżeli faktycznie takie jest twoje zdanie o dzieciach to szczerze żal mi ciebie.opisałem wersje zbrutalizowaną naprawdę nie chce mi się jechać do matki o tej porze i pożyczać od niej książki z zakresu pedagogiki czy psychologii dziecięcej uwierz mi na słowo że dzieci to nie są miłe istoty miłe dobre i czyste istoty jak opisywał je Roussos wyobraź sobie np. że dzieci nawet te kilku letnie posiadają seksualność masturbują się często na wzajem mają fantazje erotyczne itp. tak wiem ciekawe rzeczy można czasami poczytać
tezy i twierdzenia godne samego Janusza Korwina-Mikke.nie przynosi też żadnych zysków chyba że udowodnisz że któreś z tych 41 dzieci zostało by zabite gdyby nie okna życia wydaje mi się że liczba nielegalnych aborcji o której pisałem świadczy o tym że okna nie maiły żadnego wpływu na życie tych dzieci

Dołączę do tej waszej zagorzałej dyskusji tyle, że moim zdaniem zwolenników aborcji trzeba by wyskrobać jako pierwszych, niech przynajmniej wiedzą, co popierają.

dobrze ja poszukam metodologii badań jak ty zacytujesz mi przepis w którym kobieta która dokonuje aborcji jest karana więzieniem lub czym kolwiek
I po co teraz? Już chyba jasno powiedziałeś że wierzysz w coś czego nie sprawdziłeś w żaden sposób. To już chyba wystarczająca powie wszystkim jak mało wiesz na ten temat.
życie każdego człowieka jest tak samo ważne tyle że embrion to nie człowiek
I tu problem masz. Bo prócz książek o etyce biologii, które rzekomo czytałeś, masz też książki które autentycznie się biologią zajmują, których jak widać nie czytałeś. Jak mówiłem wszystkie dokładnie mówią że dziecko ludzkie to dziecko ludzkie od dnia "zero".
Płeć szakal123
Jak mógł wyrzucić dziecko do kosza z napisem szkło.
A co? miał szukać z napisem: "niechciane dzieci?"

może przeczytaj interpretacje przepisu co to aborcja i okres porodu, to dwie różne kwestie, aborcja ma miejsce przed porodem, okres porodu to czas o momentu urodzenia dziecka do 8 dniArt. 149. k.k. "Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie