👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

boże jaka bzdura okna otwarto w roku 2006 uratowano w tym czasie 41 noworodków w Polsce dokonuje się nawet 100tys nielegalnych aborcji rocznie, bo dzieciom się wmawia w szkole że od prezerwatywy można umrzeć
@jabolmax:
Daj linki odnosnie okien zycia i tych newsow o zabijajacych prezerwatywach.
Daj linki odnosnie okien zycia i tych newsow o zabijajacych prezerwatywach.

@jablomax W Twoim wieku takie brednie? Albo się niedorozwinąłeś albo nie masz/nie lubisz dzieci.

@up
Ale to problem złego systemu domów dziecka w Polsce, a nie samych okien życia jako takich.
Ale to problem złego systemu domów dziecka w Polsce, a nie samych okien życia jako takich.

A skąd ane, że jakby nie było tych okienek życia - to te dzieci by był zaszlachtowane? Co to jedyna możliwość oddania dziecka pod opiekę? Hahahah.... Super wnioski, zajebista analiza.
Jak matka zdecydowała się oddać dziecko do okna życia - tzn. że nie było jej celem ukatrupienia tego dziecka. Nie mając opcji okna życia - zapewne w inny sposób zadbała by o los dziecka: zostawiając formalnie w szpitalu, podrzucając pod szpital czy nawet innym ludziom (i takie przypadki były).
Ja przed tą akcją nawet nie słyszałem tych katolskich oknach życia - za to znam procedurę "pozostawiania" dziecka w szpitalu. Więc gdybym podjął decyzję, iż nie jestem w stanie wychować dziecka - wiedziałbym jak się go zrzec, że tak to ujmę. U te łokna do nieczego by nie były potrzebne.
Ale sądzić, że DZIĘKI nim te dzieci przeżyły to skrajna ignorancja. Te 41 dzieci przeżyło - gdyż taka wola była ich matek. Wybrały akurat te okna, bo miały taki wybór. Gdyby nie okienka - wybrały by inny sposób by nie skrzywdzić swoich dzieci.
Jak matka zdecydowała się oddać dziecko do okna życia - tzn. że nie było jej celem ukatrupienia tego dziecka. Nie mając opcji okna życia - zapewne w inny sposób zadbała by o los dziecka: zostawiając formalnie w szpitalu, podrzucając pod szpital czy nawet innym ludziom (i takie przypadki były).
Ja przed tą akcją nawet nie słyszałem tych katolskich oknach życia - za to znam procedurę "pozostawiania" dziecka w szpitalu. Więc gdybym podjął decyzję, iż nie jestem w stanie wychować dziecka - wiedziałbym jak się go zrzec, że tak to ujmę. U te łokna do nieczego by nie były potrzebne.
Ale sądzić, że DZIĘKI nim te dzieci przeżyły to skrajna ignorancja. Te 41 dzieci przeżyło - gdyż taka wola była ich matek. Wybrały akurat te okna, bo miały taki wybór. Gdyby nie okienka - wybrały by inny sposób by nie skrzywdzić swoich dzieci.

@jabolmax
@Sonal
tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że w dupie byliście i gówno tylko znacie
@Sonal
tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że w dupie byliście i gówno tylko znacie
jabolmax napisał/a:
[...] w Polsce dokonuje się nawet 100tys nielegalnych aborcji rocznie[...]
Czyli co? W Polsce rocznie plus/minus 100tys. polek ląduje w pierdlu za nielegalne mordowanie dzieci...?
Pomijam znikome procenty tego co chory system sprawiedliwości usprawiedliwia...

Matka wróci za 25 lat i pozwie dzieciaka o alimenty. Jest 70% szansy, że je dostanie, bo pani sędzina-konserwatywna-femina powie, że to jednak matka, która jest tylko jedna.
True story.
True story.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie