Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverNie znam nazwiska słynnego czarnego naukowca który dokonał jakiegoś przełomu.
A jesteś wstanie wymienić z 3 serwisy zajmujące się publikowaniem artykułów naukowych Tylko odpowiedź szczerze, a nie leć szukać w google takich miejsc, żeby tylko mnie okłamać, bo to nie ma sensu.
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverpodpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverBiotechnologi? Czyli zamierza sobie posiedzieć w domu po szkole, no rozumiem każdy ma jakąś tam wizję, ale skoro uważasz że jesteś mądry to po co robisz kierunek który jest do niczego w Polsce nie potrzebny? Zero pracy dla takich ludzi, jeśli się jeszcze nie obudziłeś to się obudzisz. Znam ludzi który pokończyli biotechnologie na naprawdę dobrych szkołach i starają się teraz o prace w laboratorium za 1500 zł.
Nie będę dyskutował z kimś kto uważa że pracę w dziedzinie związanej z praktyką laboratoryjną zdobywa się po ukończeniu dobrej szkoły... To raz. A dwa, co ten cały wątek twojej troski o moją edukację ma do tematu?
Czarni w Afryce, nie uważasz że skoro nie dążą do niczego bo jak mówisz ziemia dawała im wszystko, to znaczy że kierują się podstawowymi potrzebami? W Europie niby czegoś brakowało tak? W rejonie Chin itp, też pewnie.
Pierwsze z brzegu: Klimat. Okresowe mordercze mrozy a nawet spadek temp poniżej 15oC jest groźny dla gołego człowieka, więc wymusiło to na mieszkańcach rozwinięcie technologii budownictwa i tekstyliów. W Afryce nie potrzeba nawet przepaski jeśli wybierze się dobry teren. Inna oczywistość: Duża ilość rzek w Europie wymusiła np. zdolność budowania przepraw przez nie oraz poprawienia znanych metod irygacyjnych. Etc.
Prawda jest taka że mentalność tych ludzi jest nastawiona na konsumpcje. Nie chcą tworzyć budować domów tylko się bawić, bo kiedyś za czasów ich dziadków wystarczyło że ojciec wyszedł przed dom ustrzelił dzika czy inną bestię i było żarcia dla wszystkich na tydzień, i impreza. Teraz każą im pracować i co jeszcze.
No i co w tym złego? Kobiety był w domu-szałasie pilnując porządku, faceci szli na polować chociaż raz na tydzień. Więcej do życia im nie było trzeba. To ludzie twojego pokroju są winni, im te życie pasowało, nie wchodzili w drogę Europejczykom, bo żyli u siebie, a to twoi duchowi przodkowie zaczęli mieszać w ich życiach.
Widzę że się nasłuchałeś jakichś opowieści fantastycznych, otóż znam polskich naukowców którzy są cytowani poza granicami naszego durnego państwa.
Wskaż mi parę jakiś ważnych zagranicznych publikacji naukowych mających odnośniki od Polskich. Tylko proszę o coś związanego z TECHNOLOGIĄ. Humanistyczne gówno możesz sobie wsadzić do worka i wyrzuć do Odry/Wisły/Buga.
Nie będę się ograniczał do biologii bo widzę że to dla ciebie jedyna dziedzina wiedzy. Uczył mnie prof. Puppel należący do Collegium Invisible chociażby, współpracuje z innymi jego pokroju zza granicy, to jest tylko przykład.
To jest temat odnoszący się do wynalazków/odkryć naukowych. Nie dawaj mi tu przykładu humanisty, bo humanizm nie zbudował niczego...
tSprawdź sobie ilu polaków pracuje W CERN czy to na stypendium czy też na stałe, i jaka ilość prac jest ich zasługą.
A teraz mi przedstaw jak wiele CERN dla nauki zrobił żeby uznać go za naprawdę ważne osiągnięcie. Bo ja na przykład stojąc obok Ojca który bierze dawkę insuliny wiem że zawdzięcza on to biotechnologicznej magii użytej na bakteriach. Za to nie jestem wstanie pomyśleć na co w moim życiu mogę przykleić nalepkę "Zasługa CERN".
Denerwuje mnie twój ton wypowiedzi który z góry zakłada że jeśli nie czytam strony odkrywcy.pl czy inny świat nauki codziennie to jestem debilem
Gdybym miał taki tok rozumowania to sam bym siebie za debila uważał bo nawet o tych stronach nie słyszałem.
Poza tym nie wkładaj mi w usta swoich własnych chorych teorii. Debilem mogę nazwać kogoś kto dysksutuje a nic nie wie i dalej to ciągnie. To że jeden z walu piekarzy z firmy Hert nie czyta np. PubMed'owych publikacji nie zmienia faktu że jest nadal zajebistym i kochanym człowiekiem który jest źródłem moich kochanych czekoladowych muffinek.
Grafen produkuje się w Polsce, skąd jest rozsyłany do innych krajów coś jeszcze?
To nie znaczy że Polacy go odkryli czy coś.
Muszę dodać, bo czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja mocna strona, ilu znasz słynnych odkrywców/naukowców rasy czarnej?
Już ci powiedziałem kogo znam. I też ci powiedziałem
W ogóle śmieszne jest to że ty wymagasz czegoś ode mnie, a sam nie raczysz podać 3 realnych źródeł prac naukowych które mogą potwierdzić twoją teorię.
Jakoś chińczycy którym amerykanie stworzyli możliwość mieszkania u siebie nie tworzą slumsów i nie robią syfu, przynajmniej nie słyszę o takich sprawach, pewnie znajdziesz jakieś logiczne wytłumaczenie.
Ale Chińczycy mimo tego że technologicznie podupadli swojego czasu w przeszłości, nigdy nie startowali z poziomu Buszmenów których zmuszono do wtopienia się w dla nich sztuczny a dla nas nowoczesny świat, bez jakiejkolwiek chęci ze strony zmuszających aby tych Buszmenów dobrze przygotować poprzez ta tak zwaną pracę u podstaw.
Już nawet pierwsze rządy Komunistyczne w Chinach, w przerwach między masowymi mordami, były pod tym względem lepsze od kolonizatorów, gdyż żeby móc konkurować z kapitalistami ich własne społeczeństwo musiało trzymać jako-taki poziom wiedzy.
A jeśli jesteś czarno rudym orangutanem gw🤬cącym dzieci będąc ubranych w sukienkę to gratuluje bycia zboczeńcem.
Dzięki! :*

podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever>brakuje kasy na to żeby kontynuować badania i rozwijać projekty + niedawno wyszliśmy z socjalizmu.

pl.wikipedia.org/wiki/Ignacy_%C5%81ukasiewicz Ten Polak wymiata xD
facebook.com/PolskieWynalazki
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverOświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie