Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
nowynick 2014-03-21, 12:39 11
Spoko. Tylko obrazek psuje ta "chrześcijańska prawica" - to akurat zupełnie bez sensu...
Zgłoś
gambiterv 2014-03-21, 12:44 9
Fajnie sie zgrywa lewacka propaganda nad tematem o kłamiącym pedale
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 12:44 4
@up
Po części pasuje gdyż nauki Jezusa hehehe były prawicowe obyczajowo (ale nie do tego stopnia co na sadolu...) lecz lewicowe gospodarczo: sprawiedliwość społeczna itp.
Zgłoś
remi1982 2014-03-21, 12:45 81
Pasowałoby raczej:
Chrześcijańska lewica
Rozsądny pedał
Myślący murzyn
A w sumie nie, myślący murzyn to bardziej paradoks aniżeli oksymoron.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 12:46 4
@gambiterv
Taaa bo wmawianie pedziom pedofilii to nie jest prawacka propaganda...
Zgłoś
hardowski 2014-03-21, 12:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 14:01 6
JesusChytrus napisał/a:

Po części pasuje gdyż nauki Jezusa hehehe były prawicowe obyczajowo (ale nie do tego stopnia co na sadolu...) lecz lewicowe gospodarczo: sprawiedliwość społeczna itp.

Nie zgodzę się. Sprawiedliwość społeczna to nie jest wymysł chrześcijański. Jak już, to może Ci chodziło o solidaryzm społeczny, który zawiera w sobie pewne elementy "socjalistyczne", a który jest oficjalną nauką Kościoła Katolickiego. Jednak czyste chrześcijaństwo, bez katolickich naleciałości, było wręcz kapitalistyczne. Jako przykład podam przypowieść o talentach:
Wikipedia napisał/a:

Przypowieść z Ewangelii Mateusza opowiada o panu, który wyrusza w podróż i zostawia swą własność sługom. Jeden otrzymuje 5 talentów, drugi 2, a trzeci jeden talent, według ich zdolności.
Po powrocie, pan pyta sługi o ich zarząd nad powierzoną własnością. Pierwsi dwaj podwoili stan posiadania i otrzymali odpowiednią nagrodę:
"Dobrze, sługo dobry i wierny! Byłeś wierny w rzeczach niewielu, nad wieloma cię postawię: wejdź do radości twego pana!”— Mt 25,21
Trzeci człowiek zmarnował swój talent i otrzymał karę:
„Przyszedł i ten, który otrzymał jeden talent, i rzekł: "Panie, wiedziałem, żeś jest człowiek twardy: chcesz żąć tam, gdzie nie posiałeś, i zbierać tam, gdzieś nie rozsypał. Bojąc się więc, poszedłem i ukryłem twój talent w ziemi. Oto masz swoją własność!"
Odrzekł mu pan jego: "Sługo zły i gnuśny! Wiedziałeś, że chcę żąć tam, gdzie nie posiałem, i zbierać tam, gdziem nie rozsypał. Powinieneś więc był oddać moje pieniądze bankierom, a ja po powrocie byłbym z zyskiem odebrał swoją własność. Dlatego odbierzcie mu ten talent, a dajcie temu, który ma dziesięć talentów. Każdemu bowiem, kto ma, będzie dodane, tak że nadmiar mieć będzie. Temu zaś, kto nie ma, zabiorą nawet to, co ma. A sługę nieużytecznego wyrzućcie na zewnątrz - w ciemności! Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów".

Zgłoś
hellmartin 2014-03-21, 14:13 6
Zgłoś
Czipsy 2014-03-21, 14:20 23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kazik1985 2014-03-21, 14:49 10
Taki ambitniejszy obrazek dla inteligentniejszej części sadola.
Obraz przedstawia lewacką propagandę miejcie to na uwadze.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 14:50 9
Zgłoś
Sylarr 2014-03-21, 19:48 8
Mój ulubiony oksymoron to logika lewicy.
Zgłoś
orwell14 2014-03-21, 19:53 16
Zgłoś
QKLUX 2014-03-21, 19:53 2
Up: matką wszystkich oksymoronów jest "Miłego Poniedziałku".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem