SQT co do niemców to nie chce mi sie wypowiadac bo podzielam zdanie wielu tutaj piszacych. Ale jak widze słowo polaczek, którego uzywasz w kazdym poscie to wiem jedno, ze uzywaja tego slowa ludzie, ktorzy uwazaja sie za lepszych od swoich pracujac na zmywaku zagranica, co pewnie robisz tam w niemczech i obys nie pracowal tam jako (swinka) o ile wiesz o co mi chodzi
Sprostowanie pracowałem, i rzeczywiście czuję się odrobinę lepszy od swoich nie ze względu na pracę tylko że jednak z niemcami lepiej było mi współpracować niż z rodowitymi polakami. Ci to dopiero jeden drugiemu "świnię" podkładali żeby mieć lepiej niż ktoś inny - mimo że są rodakami.

Szkoda ze nie mozesz im opowiedziec jacy Niemcy sa wspaniali . A Polaczkom to ty mozesz najwyzej buty pucowac.
szwab zawsze bedzie szwabem. Nienawidze tego kraju i mam do tego osobiste powody, ktorych i tak nie zrozumiesz, bo pewnie dziadka w SS miales. Wedlug Ciebie mam im wybaczyc mord moich przodkow?
Moi dziadkowie wyszli z Warszawy w przeddzień Powstania, miasta które Niemcy rozpirzyli. Po wojnie dekretem Bieruta moja rodzina straciła nieruchomości.
Czyli mógłbym nielubić i Niemców, za to że rozpieprzyli mi miasto, i Ruskich, którzy to co zostało ograbili. Ale taka logika prowadzi donikąd. To jest w linii prostej przedłużenie myślenia 'nie lubię rodziny Nowaków, bo ktoś z Nowaków mi ukradł rower, ergo cała rodzina Nowaków (łącznie z piątą wodą po kisielu) to złodzieje.'
No dobra, może i rodzina Nowaków to złodzieje, ale w przypadku narodu, zwłaszcza takiego, który dał naszej cywilizacji olbrzymi postęp w mechanice, naukach ścisłych, medycynie, psychologii, itd, niechęć do 80 milionów ludzi, bo 'nie lubię ich języka' jest lekko irracjonalny. [/i]
Twoja wolność a nawet to ze teraz mozesz tu pisac jest krwawicą twojego dziadka pra dziadka i wielu wspanialych ludzi tamtego pokolenia ktorzy wiedzieli co to jest godnosc i nie bali sie isc w ogen miedzy innymi za takie mendy jak ty(specjalnie z małęj).
Szkoda ze nie mozesz im opowiedziec jacy Niemcy sa wspaniali . A Polaczkom to ty mozesz najwyzej buty pucowac.
Zadam inaczej pytanie bo coś masz z umysłem. Dlaczego dzisiejsi Niemcy mają być nienawidzeni za zbrodnie popełnione przez ich dziadków itd. skoro oni nie są temu w żaden sposób winni.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie