👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
[quote]Odważny operator koparki. [/qutase]
to tzw. det, nie koparka
to tzw. det, nie koparka
Det to spycharka typ "DT-75m" a to jest CATerpilar... Spycharka, nie koparka

jeśli odpowiednio dużo jej przepływa to może porwać spycharkę, dlatego jakiś inżynier pierw policzył ile wody przepływa tamtędy i jakie ciśnienie generuje przepływ kiedy stwierdzono że odpowiednio małe puszczono spycharkę, zero ryzyka zero odwagi..
U nas zagrozili by ci utratą pracy gdybyś się nie podjął, a jak już się podejsmiesz to berzesz odpowiedzialność na siebie.
Taki zajbisty kraj, nawet bez inżyniera by się obeszło i bez obliczania przepływu wody.
Taki zajbisty kraj, nawet bez inżyniera by się obeszło i bez obliczania przepływu wody.
jabolmax napisał/a:
...dlatego jakiś inżynier pierw policzył ile wody przepływa tamtędy i jakie ciśnienie generuje przepływ...
Chciało Ci się pisać te bzdury?
Czy tylko masz predyspozycje na "cretino" sadola?

Waga to około 17-19 ton. Dużo czasu spędzałem na budowie, ja akurat śmigam ośką. Ale wieżcie mi dużo więcej jest potrzebne żeby Cat-a ruszyć na gąsienicach. Ale przyznać trzeba że odważnie:)

gdzie tu heroizm? dajcie spokoj, ta kupa zelastwa musialaby byc prawie ze po dach zalana woda zeby ja porwalo a nie takim strumykiem niesiegajacym nawet do polowy gasienic
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie