Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
optymistycznym akcentem
MauMauMaurycy • 2013-05-14, 22:54
Autentyczna sytuacja z lekcji matematyki w technikum:

Nauczyciel zapisuje na tablicy cyfry 5,4,3. Następnie zwraca sie do uczniów:
-Proszę państwa, a teraz machamy, machamy, machamy...
Zaskoczeni uczniowie machają. Nauczyciel po chwili dodaje:
-I tym oto optymistycznym akcentem pożegnaliście się państwo z tymi ocenami...

Zgłoś
czlowiekzbuszu 2013-05-15, 0:12 5
Co jak co, ale po zaliczeniu egzaminów zawodowych mam chociaż tytuł i uprawnienia i nie uczą w technikum tylko biologii, geografii i innych pierdół, ale więcej matematyki i w c🤬j przedmiotów zawodowych. Może to mi jakoś pomoże przebrnąć przez koszmarny pierwszy rok studiów.
Zgłoś
L................2 2013-05-15, 0:24 7
Nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie MACowego menagera!
Zgłoś
f................y 2013-05-15, 0:31 2
Brat opowiadał, że ma w IV klasie technikum typa, który jak czytają na polskim naprzemiennie wiersz z kilkoma strofami to wylicza sobie wcześniej i uczy się czytać "swojego" fragmentu, bo duka niemiłosiernie. Jak mi użyczy nagrania albo chociaż sam dźwięk, coby nie być chu*em to wrzuce ;]
Zgłoś
K................n 2013-05-15, 0:36
I tak czeka was praca na kasie w McDonaldzie bedziecie sobie mogli do woli rozmawiac o tym czego sie nauczyliscie na studiach ;p
Zgłoś
boogeyman 2013-05-15, 0:39
Jasieq napisał/a:

Kasa w Macu już na ciebie czeka studenciku

Jak mi będziesz płacił parę tysiączków miesięcznie z własnego portfelika to mogę nawet podłoge sprzątać a nie na kasie stać Pozdrawiam Pana wapniaka.
Zgłoś
rusofil 2013-05-15, 1:04
MauMauMaurycy napisał/a:

Autentyczna sytuacja z lekcji matematyki w technikum:

Nauczyciel zapisuje na tablicy cyfry 5,4,3. Następnie zwraca sie do uczniów:
-Proszę państwa, a teraz machamy, machamy, machamy...
Zaskoczeni uczniowie machają. Nauczyciel po chwili dodaje:
-I tym oto optymistycznym akcentem pożegnaliście się państwo z tymi ocenami...

Po tym wiedziałam, że nie czytam dalej.

podpis użytkownika

● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
Zgłoś
l................5 2013-05-15, 4:50 7
@ up
cud, że przez pierwsze dwa wyrazy udało Ci się przebrnąć
Zgłoś
m................k 2013-05-15, 7:30 1
boogeyman napisał/a:

Jak mi będziesz płacił parę tysiączków miesięcznie z własnego portfelika to mogę nawet podłoge sprzątać a nie na kasie stać Pozdrawiam Pana wapniaka.

Taa.... Za kilka lat za mniej jak kilkanaście tysięcy nie będziesz chciał pracować. Tyle, że rocznie... Weź sobie jakąś gazetę albo stronę z ogłoszeniami i zobacz jakie są tam oferty to się popłaczesz
Zgłoś
M1Cro 2013-05-15, 9:55 2
19kristofer95 i Jasieq proszę opiszcie to satysfakcje zmarnowania 3 lat HAHAHAAHAHA i co niby masz to tym liceum. Ja skończyłem technikum budowlane i po egzaminie zawodowym mam prace taką co ty będziesz miał po studiach. A a co do matematyki to miałem k🤬a prawie 4
Zgłoś
boogeyman 2013-05-15, 10:42 2
M1Cro napisał/a:

19kristofer95 i Jasieq proszę opiszcie to satysfakcje zmarnowania 3 lat HAHAHAAHAHA i co niby masz to tym liceum. Ja skończyłem technikum budowlane i po egzaminie zawodowym mam prace taką co ty będziesz miał po studiach. A a co do matematyki to miałem k🤬a prawie 4

1. Co ty k🤬a wiesz o matematyce? Pani dała wam luz i macie 4? Haha, śmiech na sali oceniać swój poziom matematyki za pomocą oceny, którą się dostaje. Matematyka w szkole średniej to szit. Jeżeli nauczycielka nie rozszerzała wam poziomu albo co gorsza nie miałeś już rozszerzonej matmie w programie to idź spać kolego bo nie mamy o czym rozmawiać.
2. Tak, będziesz projektował sterowniki PLC albo chodził z notesikiem po budowie i robił projekty. Miłego machania łopatą, bo na stanowisko kierownicze to ty sie kolego nie dostaniesz. Ludzi z papierkami uczelni wyższych studiów technicznych mają w dupie a ty już jesteś poza stawką. Gratuluje prostego podejścia do życia i powodzenia!

maniiiek napisał/a:

Taa.... Za kilka lat za mniej jak kilkanaście tysięcy nie będziesz chciał pracować. Tyle, że rocznie... Weź sobie jakąś gazetę albo stronę z ogłoszeniami i zobacz jakie są tam oferty to się popłaczesz

Tak, w tym wypadku najlepiej pójść pieprznąć się z konkretnego mostu bo życie jest nic nie warte a ludzie to c🤬je...Masowe samobójstwo! Tylko, że większość nic nie zrobi bo im się gównianie zycie podoba. Cholerne wapniactwo bez ambicji. Ic🤬j że nie bede miał pracey. Każdego kto bedzie chciał mi ubliżyć ze względu nawet na taką pracę w maku, rozjebie jak najgorsze lewactwo.
Zgłoś
d................r 2013-05-15, 11:02
K🤬a jaka ostatnio moda na sadolu jest na nagonkę na studentów..
Niech każdy uczy się gdzie chce i czego chce, jestem pewien że studenci z sadola to w większej mierze studenci konkretnych kierunków (nie jakieś politologie itp.) i mogą sobie poradzić w życiu.
Ale nie, ci co nie poszli na studia muszą tu spinać dupę i pluć jadem na wszystkich co nie kończą nauki na szkole średniej.
Zgłoś
lathiel 2013-05-15, 11:06 1
@boogeyman

będziesz bogiem na pierwszych dwóch semestrach a potem zap🤬lą Cię laboratoria bo to co w technikum mieli przez 4 lata Ty dopiero zaczniesz się uczyć na studiach a na 2 roku nie będzie przedmiotów ogólnych tylko same techniczne - dlatego lepsze są technika(nie mówię tu o poziomie bo są takie technika że licea im nie dorastają do pięt a są i takie gdzie nie zobaczysz sprzętu nawet na monitorze komputera) jeżeli idziesz na studia techniczne. Jestem na 4 semestrze Mechatroniki i skończyłem technikum na kierunku Mechatronika - trochę mnie bawi jeżeli ktoś mówi że po takich studiach skończy się na kasie. Bo czym jest praca po technikum(dla kogoś, jeżeli masz łeb na karku i założyłeś własną firmę to studia są Ci do szczęścia nie potrzebne) jeżeli dla przykładu na pierwszym semestrze dostałem możliwość wzięcia udziału w rekrutacji na staż w Siemensie to nie powiesz mi że lepiej będą Ci płacić tutaj w podrzędnej firmie niż w ogólnoświatowym koncernie. Studia to nie tylko studiowanie ale wyrabianie sobie znajomości na przyszłość.
Zgłoś
M1Cro 2013-05-15, 11:22 1
po 1 to był pan i jest najlepszym nauczycielem w mieście ,nie tylko z mojej opinii lecz wszystkich szkół (aby zaliczyć musiałem mieć więcej niż 50%) . A po 2 z technikiem dostaje zezwolenia na np. wykonanie kosztorysu .No masz po części rajcie ale bez doświadczenia nie dostane pracy ale mam wiedzę o tym co robię. Jesteśmy w Polsce i tu nie znajdę pracy równi z moim wykształceniem. Musze sie pochwalić że dostałem oferte pracy w Niemczech u znajomego co pomogłem mu z projektem i planami , bo budował dom ale byłem w połowie szkoły i nie przyjąłem. masz poczytaj sobie
Zgłoś
jedrzej152 2013-05-15, 11:46
Aż mi się przypomniała sytuacja jak ja kończyłem technikum (właściwie zaczynałem)

Pierwsza lekcja. nasza nauczycielka wita się z nami, przedstawia, i zaczyna mówić.

Na 6 (pamiętam że wtedy dopiero co ocena celująca weszła bo w podstawówce jeszcze tego nie było) umie pan bóg
Na 5 umiem ja
Na 4 umie absolwent tej szkoły
Na 3 możecie u mieć wy. Chociaż wiem z doświadczenia że i tak mało kto tego dokona.

No i to była prawda niestety. Chociaż mam wielki szacunek co do tej nauczycielki bo do dzisiaj z matematyką nie mam problemów.

Jak by ktoś pytał to byłem w technikum geodezyjnym.

podpis użytkownika

Sialallalala
Zgłoś
boogeyman 2013-05-15, 13:32 2
lathiel napisał/a:

@boogeyman

będziesz bogiem na pierwszych dwóch semestrach a potem zap🤬lą Cię laboratoria bo to co w technikum mieli przez 4 lata Ty dopiero zaczniesz się uczyć na studiach a na 2 roku nie będzie przedmiotów ogólnych tylko same techniczne - dlatego lepsze są technika(nie mówię tu o poziomie bo są takie technika że licea im nie dorastają do pięt a są i takie gdzie nie zobaczysz sprzętu nawet na monitorze komputera) jeżeli idziesz na studia techniczne. Jestem na 4 semestrze Mechatroniki i skończyłem technikum na kierunku Mechatronika - trochę mnie bawi jeżeli ktoś mówi że po takich studiach skończy się na kasie. Bo czym jest praca po technikum(dla kogoś, jeżeli masz łeb na karku i założyłeś własną firmę to studia są Ci do szczęścia nie potrzebne) jeżeli dla przykładu na pierwszym semestrze dostałem możliwość wzięcia udziału w rekrutacji na staż w Siemensie to nie powiesz mi że lepiej będą Ci płacić tutaj w podrzędnej firmie niż w ogólnoświatowym koncernie. Studia to nie tylko studiowanie ale wyrabianie sobie znajomości na przyszłość.

Zgodzę się z Tobą. Technika są lepsze dla osób, które myślą o studiach technicznych. Niestety słowo technikum jest dzisiaj nadużywane. Technikum kilkanaście lat temu a dzisiaj to ogromna przepaść. Dzisiaj są to w większości fabryki sfołoczy, którą należy rychło odstrzelić. Uważam, że osoba ambitna ma takie same szanse wykształcić się w liceum jak i w dobrym technikum.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie