Autentyczna sytuacja z lekcji matematyki w technikum:
Nauczyciel zapisuje na tablicy cyfry 5,4,3. Następnie zwraca sie do uczniów:
-Proszę państwa, a teraz machamy, machamy, machamy...
Zaskoczeni uczniowie machają. Nauczyciel po chwili dodaje:
-I tym oto optymistycznym akcentem pożegnaliście się państwo z tymi ocenami...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-15, 0:24
Nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie MACowego menagera!
konto usunięte
2013-05-15, 0:31
Brat opowiadał, że ma w IV klasie technikum typa, który jak czytają na polskim naprzemiennie wiersz z kilkoma strofami to wylicza sobie wcześniej i uczy się czytać "swojego" fragmentu, bo duka niemiłosiernie. Jak mi użyczy nagrania albo chociaż sam dźwięk, coby nie być chu*em to wrzuce ;]
konto usunięte
2013-05-15, 0:36
I tak czeka was praca na kasie w McDonaldzie bedziecie sobie mogli do woli rozmawiac o tym czego sie nauczyliscie na studiach ;p
Jasieq napisał/a:
Kasa w Macu już na ciebie czeka studenciku
Jak mi będziesz płacił parę tysiączków miesięcznie z własnego portfelika to mogę nawet podłoge sprzątać a nie na kasie stać

Pozdrawiam Pana wapniaka.
MauMauMaurycy napisał/a:
Autentyczna sytuacja z lekcji matematyki w technikum:
Nauczyciel zapisuje na tablicy cyfry 5,4,3. Następnie zwraca sie do uczniów:
-Proszę państwa, a teraz machamy, machamy, machamy...
Zaskoczeni uczniowie machają. Nauczyciel po chwili dodaje:
-I tym oto optymistycznym akcentem pożegnaliście się państwo z tymi ocenami...
Po tym wiedziałam, że nie czytam dalej.
konto usunięte
2013-05-15, 4:50
@ up
cud, że przez pierwsze dwa wyrazy udało Ci się przebrnąć
konto usunięte
2013-05-15, 7:30
boogeyman napisał/a:
Jak mi będziesz płacił parę tysiączków miesięcznie z własnego portfelika to mogę nawet podłoge sprzątać a nie na kasie stać Pozdrawiam Pana wapniaka.
Taa.... Za kilka lat za mniej jak kilkanaście tysięcy nie będziesz chciał pracować. Tyle, że rocznie... Weź sobie jakąś gazetę albo stronę z ogłoszeniami i zobacz jakie są tam oferty to się popłaczesz
konto usunięte
2013-05-15, 11:02
po 1 to był pan i jest najlepszym nauczycielem w mieście ,nie tylko z mojej opinii lecz wszystkich szkół (aby zaliczyć musiałem mieć więcej niż 50%) . A po 2 z technikiem dostaje zezwolenia na np. wykonanie kosztorysu .No masz po części rajcie ale bez doświadczenia nie dostane pracy ale mam wiedzę o tym co robię. Jesteśmy w Polsce i tu nie znajdę pracy równi z moim wykształceniem. Musze sie pochwalić że dostałem oferte pracy w Niemczech u znajomego co pomogłem mu z projektem i planami , bo budował dom ale byłem w połowie szkoły i nie przyjąłem. masz poczytaj sobie
Aż mi się przypomniała sytuacja jak ja kończyłem technikum (właściwie zaczynałem)
Pierwsza lekcja. nasza nauczycielka wita się z nami, przedstawia, i zaczyna mówić.
Na 6 (pamiętam że wtedy dopiero co ocena celująca weszła bo w podstawówce jeszcze tego nie było) umie pan bóg
Na 5 umiem ja
Na 4 umie absolwent tej szkoły
Na 3 możecie u mieć wy. Chociaż wiem z doświadczenia że i tak mało kto tego dokona.
No i to była prawda niestety. Chociaż mam wielki szacunek co do tej nauczycielki bo do dzisiaj z matematyką nie mam problemów.
Jak by ktoś pytał to byłem w technikum geodezyjnym.