Kolejny industrial w moim wykonaniu. Tym razem jest to dawna cukrownia. Wykreślona z rejestru przedsiębiorców w 2004 roku.
Na skutek słynnych niemieckich przejęć była jednym z tych zakładów, który został najpierw wykupiony a potem zamknięty.
Co za tym idzie wiele osób straciło pracę co było ciosem dla regionu, na którym cukrownia się znajdowała.
Stało się tak z wieloma cukrowniami w zachodniej Polsce.
Cukrownia ta zajmuje spory obszar 13 hektarów i ma ponad 100-letnią historię.
Budynki powoli niszczeją i popadają w ruinę a nieruchomość była wielokrotnie wystawiana na sprzedaż.
Więcej miejsc opuszczonych a także zdjęć z nich znajdziecie na mojej stronie:
facebook.com/Addic7edBros
Kilka zdjęć na start:
K................9
2014-02-27, 10:58
K🤬a, szkoda że w mojej okolicy nie ma takich opuszczonych kompleksów albo nawet budynków.
u................k
2014-02-27, 11:04
Fajny temat, czekam na więcej
A................e
2014-02-27, 11:15
@addic7ed jak widzę jakiś temat założony przez Ciebie od razu leci piwko w ciemno bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodłeś

Dawaj więcej, czekam aż pod fotkami się pojawi dopisek "reszta w komentarzach" haha

Schłodzone dla Ciebie !
Cukrownia?
A na h.j mi cukrownia
podpis użytkownika
Doskonały i nieomylny inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.
wrogie przejecie firmy tak samo jak polskiej telefoni przez niemiecki Siemens tylko po to by pozniej zamknac firme aby nei miec w przyszlosci konkurencji c🤬jki jedne a polskie tefeony wowczas byly najlepsze a procz polski i cala rosja je doceniala
a................d
2014-02-27, 13:46
AnteTheOne napisał/a:
@addic7ed jak widzę jakiś temat założony przez Ciebie od razu leci piwko w ciemno bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodłeś
Dawaj więcej, czekam aż pod fotkami się pojawi dopisek "reszta w komentarzach" haha
Schłodzone dla Ciebie !
Dzięki ziomeczku

Zdrówko bo piwka nigdy za wiele szczególnie zimnego w moim przypadku Lecha
Wrzucam więcej:
S................n
2014-02-27, 14:15
Zmodernizować i p🤬da w kurek!
A no tak. Cukier to nie dochodowy interes w Polsce ;(
a................d
2014-02-27, 15:30
Szron napisał/a:
Zmodernizować i p🤬da w kurek!
A no tak. Cukier to nie dochodowy interes w Polsce ;(
W Wlkp. kilka cukrowni zostało przejętych i zamkniętych. Na cukier zrobił się monopol, który kontrolują Niemcy... Sytuacja ma się jednak zmienić coś słyszałem bo szykują się jakieś rozporządzenia ale wiadomo jak to z prawem bywa..
plan mitteleuropa nic dodać nic ująć
Piwko jak zawsze! Apropo parowozowni w Pile. Z tego co pamiętam do 15 marca mają ogłosić wykonawcę robót związanych z przebudową i remontem dworca. Nie mam jednak zielonego pojęcia czy dotyczy to także parowozowni. Czekam na jakies informacje ale niestety cisza w tym temacie;/.
Pozdro!
a................d
2014-02-27, 17:00
takija napisał/a:
Piwko jak zawsze! Apropo parowozowni w Pile. Z tego co pamiętam do 15 marca mają ogłosić wykonawcę robót związanych z przebudową i remontem dworca. Nie mam jednak zielonego pojęcia czy dotyczy to także parowozowni. Czekam na jakies informacje ale niestety cisza w tym temacie;/.
Pozdro!
Dzięki stary za info, to już dobre wieści może jednak jest nadzieja!

)
u was jeszcze cukrownia chociaż stoi... A w Gryficach totalnie rozp🤬olili, stoi plac z gruzem. Co za c🤬jowy kraj...
a................d
2014-02-27, 19:16
Zefir282828 napisał/a:
u was jeszcze cukrownia chociaż stoi... A w Gryficach totalnie rozp🤬olili, stoi plac z gruzem. Co za c🤬jowy kraj...
W Szczecinie jest jedna gdybyś chciał ogarnąć
s................6
2014-02-27, 20:33
addic7ed napisał/a:
W Szczecinie jest jedna gdybyś chciał ogarnąć
Wrzuć więcej fotek z FB np.