Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Opuszczona parowozownia "One way ticket"
Konto usunięte • 2013-10-21, 19:11
Tym razem mam dla Was opuszczoną parowozownię.
Jest to parowozownia składająca się z dwóch sporych budynków. Jeden z nich jest wpisany na listę zabytków i posiada jeszcze drewnianą konstrukcję dachu, drugi - nowszy znacznie większy i bardziej monumentalny. Udało mi się tam znaleźć o odpowiedniej porze kiedy światło przedzierało się przez okna i szczeliny co dodawało klimatu. Zapach smaru i diesla a jednocześnie tak naprawdę wspomnienie miejsca, które niegdyś tętniło życiem..
Prawdziwe miejsce z duszą.

Więcej zdjęć z miejsc opuszczonych/zapomnianych znajdziecie na mojej stronie o tematyce URBEX:

facebook.com/Addic7edBros?ref=hl

Zgłoś
ssensej994 2013-10-21, 19:32 3
Trochę jak Metro 2033, taki martwy obraz tego co kiedyś może po nas pozostać.
BTW. Zdjęcia są świetnej jakości, zrobiłeś je lustrzanką?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 19:36 2
ssensej994 napisał/a:

Trochę jak Metro 2033, taki martwy obraz tego co kiedyś może po nas pozostać.
BTW. Zdjęcia są świetnej jakości, zrobiłeś je lustrzanką?

Witam, klimat POST-apo bardzo mi się podoba.. nie ukrywam
Ta parowozownia najlepsze lata ma już za sobą i niszczeje tak jak wiele wyprzedawanych dóbr PKP.
Zdjęcia robione lustrzanką, miejsca dość ciemne więc ciężko by było wycisnąć tyle szczegółów w ciemni z kompakta o średniej jakości optyce.
Zgłoś
Reginald911 2013-10-21, 19:45 2
Ciekawa galeria,aczkolwiek te maske z pierwszego zdjęcia na 100% zostawił jakiś tamtejszy pracownik tak jak te pozostawione w Czarnobylu

Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 20:03
Reginald911 napisał/a:

Ciekawa galeria,aczkolwiek te maske z pierwszego zdjęcia na 100% zostawił jakiś tamtejszy pracownik tak jak te pozostawione w Czarnobylu

Obrazek

Jasne, maska znaleziona na miejscu. Czapkę założyłem jej w sumie dla żartu z racji na temat miejsca (leżała też gdzieś na ziemi).
Masek ogólnie było sporo...
Zgłoś
Reginald911 2013-10-21, 21:08
addic7ed no chyba że sam to zaaranżowałeś.Zwracam honor w takim razie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 21:41 3
Reginald911 napisał/a:

addic7ed no chyba że sam to zaaranżowałeś.Zwracam honor w takim razie

No wiesz nawet jeśli bym zastał to by oznaczało, że ktoś tak celowo zostawił.. Dla mnie to kolejarz LEON lekko psycho, lubię taki klimacik.

Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 22:12 5
Takie tam moje zdanie. Za dużo picujesz, na siłę szukasz sensacji. Dla mnie na nie, wchodzisz w gówno i ustawiasz to wszystko jak tępe modelki. Cały zamysł poszedł się j🤬 a ty udajesz artystę. C🤬jowo, takie miejsca mają swój klimat. Ty to zj🤬eś swoimi wizjami c🤬j wie dla kogo,
Zgłoś
t3mp 2013-10-21, 22:34
tu sa zdjecia w HDR:
facebook.com/emil.kupiec.9/media_set?set=a.525201474211028.1073741835....
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 22:42 1
quartz75 napisał/a:

Takie tam moje zdanie. Za dużo picujesz, na siłę szukasz sensacji. Dla mnie na nie, wchodzisz w gówno i ustawiasz to wszystko jak tępe modelki. Cały zamysł poszedł się j🤬 a ty udajesz artystę. C🤬jowo, takie miejsca mają swój klimat. Ty to zj🤬eś swoimi wizjami c🤬j wie dla kogo,

Po pierwsze wyrażaj się prostaku i zacznij coś sobą reprezentować a wtedy nawiążemy dialog. Założyłem czapkę masce dla beki a Ty że ustawiam ? Bitch please zmień lekarza.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 22:49
Na fejsie nie podajesz lokalizacji, ale tutaj możesz, więc dawaj
Zgłoś
marshalesko 2013-10-21, 22:52
W Żaganiu jest bardzo podobna
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 22:55 1
marshalesko napisał/a:

W Żaganiu jest bardzo podobna

W Żaganiu jest jeszcze kilka innych rzeczy. Zacne miasto
Zgłoś
marshalesko 2013-10-21, 23:07
Tamtejszy dworzec i węzeł kolejowy także od kilku lat żyje klimatem zombie ^^
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-21, 23:08
marshalesko napisał/a:

Tamtejszy dworzec i węzeł kolejowy także od kilku lat żyje klimatem zombie ^^

Muszę wbić zatem do Żagania Jednostka wojskowa też jest chyba częściowo opuszczona co ?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie