Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Opuszczony dworek w Wielkopolsce "Fallen Beauty"
konto usunięte • 2013-11-09, 19:49
Postanowiłem zaprezentować wam kolejny opuszczony dworek z Wielkopolski. Choć lata świetności ma już dawno za sobą to pięknie prezentował się w jesiennej scenerii. Oczywiście wnętrza też będą. Przykro jest patrzeć jak nasze polskie dziedzictwo popada często i gęsto w ruinę aczkolwiek powodów jest wiele i nie można na pewno każdego tematu traktować jedną miarą.
Zapraszam do oglądania.

Więcej zdjęć z miejsc zapomnianych, opuszczonych i nie tylko (dworki, pałace, szpitale, kościoły, fabryki) znajdziecie na mojej stronie:

facebook.com/Addic7edBros?ref=hl

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-09, 20:01 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 20:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 20:56 1
Za krzywe budynki NIGDY piwa
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 21:00 6
krystiann90 napisał/a:

Za krzywe budynki NIGDY piwa

Łap proste żebyś nie gadał ale sesja z lata tego roku.

Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 21:10 6
Piękny obiekt. Szlag mnie trafia że niszczeje. Aż prosi się o inwestora póki jeszcze można podziałać

W latach 80-tych (jak byłem srajdą) miałem okazję poprzebywać parę miesięcy w tzw: Czechosłowacji (Czechosłowacja, państwo do 1993 r. o podłożu komunistycznym, zlepek państw: Czechy i Słowacja. przyp. dla gimb. Autor). Zwiedziłem jakieś 30% powierzchni ówczesnego państwa i do tej pory jestem pod ogromnym wrażeniem ilości zabytków wszelakiej maści. Tam praktycznie każda mniejsza czy większa miejscowość ma jakiś dworek,zamek czy pałac. Ówczesne władze bardzo dbały o spuściznę w takiej postaci obu narodów.
U nas było zupełnie na odwrót.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 21:14
Święte słowa U nas wszystko niszczeje praktycznie z różnych powodów... Dobrze, że wytłumaczyłeś czym była Czechosłowacja bo podejrzewam, że wielu z obecnych tutaj nie wie
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 21:27 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 23:03 6
Święte słowa... Znam kilka przypadków gdzie zamiast pomóc to tylko sprowadzą do parteru a konserwator poprawi ;/

Zgłoś
Splifcior 2013-11-10, 2:02 1
Piękny przykład architektury Polskiej, nie to co te kanciaste bloki czy usrane bez ładu i składu parterowce.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 2:12
Bardzo ładne zdjęcia, w dobie domiemanych fotografów obwieszonych lustrzankami dobrze wiedzieć, że ktoś umie jeszcze zrobić nimi coś fajniejszego niz foto w lustrze w kiblu, świetnie uchwycony klimat
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 4:02
Sadistic jest dumny z takiego użytkownika <3
Zgłoś
Pierre d'Ollony 2013-11-10, 4:42 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 9:41 6
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-11-10, 10:56 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem