To ja już wolałbym węża niż tą wdówkę
Fuuuuu, dom do wymiany!

To nie pająk tylko jakieś czarne mega obrzydliwe sk🤬ywyństwo..

Pytanie do znawców: co to za pajęczyna, że wąż, który podobno jest górą mięśni, nie może się z niej wydostać? Albo wróbel, leci leci, a tu nagle pajęczyna i się w nią daje złapać. Co to jest?

Nie jestem znawcą, ale sieć czarnej wdowy jest ponoć twarda jak stal tej samej grubości.
K🤬a człowieku ostatnio kosiłem trawe i wszedłem twarzą w pajęczynę pomiędzy tujami i aż mnie rozpędzonego zatrzymało więc złapac ptaka albo małego weża to nie problmem.
A mnie ciekawi z czego ta pajęczyna jest że utrzymuje węża (o.O) ?

pieto90 napisał/a:
Pytanie do znawców: co to za pajęczyna, że wąż, który podobno jest górą mięśni, nie może się z niej wydostać? Albo wróbel, leci leci, a tu nagle pajęczyna i się w nią daje złapać. Co to jest?
Trafne pytanie, nie będę wszystkiego kopiować, więc odsyłam do strony: www.arachnea.org/forum/f78/klej-ca-kurtyna-czyli-jak-powstaje-i-dziala-t28366/
Myślę, że tam wszystko jest wyjaśnione.
Na pierwszej force Tygrzyk paskowany. Żyje w Polsce a jego pajęczyna jest w p🤬du mocna.

Nie dziwie się że dało radę zabić węża w końcu to czarna wdowa do tego sk🤬ysyństwa nawet z klapkiem bym nie podszedł tylko z dezydorantem i zapalniczką .