Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
vrider 2015-03-22, 0:44 1
up -> to tak do posta który miał najwięcej piw.... o smerfach on nie mówił
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-22, 1:59 1
Ja sie zgadzam z tym, co napisal Uzytkownik Decisive - madre i piekne slowa. Reszta nie ma juz przy tym wiekszego znaczenia - nigdy nie przemawialy do mnie historie typu: pieklo/niebo/czysciec, itp. Co zaz do tego, co tak fanatycznie probuje tu nawracac - ciekawe, jakich argumentow uzylby na spotkaniu np. Z takim Hawkinsem.
Zgłoś
Gromrak 2015-03-22, 9:13 3
Widzę, że już nawet propaganda katolska na głównej ląduje...
Zgłoś
mYOUsick 2015-03-22, 12:00
Igbar, a może z Hawkingiem? Czy Dawkinsem?
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-22, 12:04
Upss, sorry - Chodzilo mi o Hawkinga, rzecz jasna!
A Dawkins to anty religijny radykal, az do przesady.
Osobiscie nie lubie skrajnosci w niczym.
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-22, 13:02 3
"Religie, które nie dostosowują się do zmian naukowych i społecznych, są moim zdaniem skazane na zanik. Zbiór przekonań może się rozwijać i zachować znaczenie tylko wtedy, gdy reaguje na najpoważniejsze zarzuty, jakie można wytoczyć przeciw niemu. Moim zdaniem religie dla własnego dobra powinny zachęcać do sceptycznej oceny dowodów, na których opierają się ich fundamentalne zasady. Nie ma wątpliwości, że religie zapewniają pociechę i wsparcie, są podporą emocjonalną i mogą być użyteczne społecznie. Z tego jednak nie wynika, że religie powinny być chronione przed krytyką i sceptyczną analizą. Twierdzę, że jeżeli jakiś system wierzeń nie może przetrwać krytyki, to nie warto go głosić. Te, które są w stanie przetrwać krytyczną ocenę, zapewne zawierają przynajmniej jądro prawdy."

Tyle w temacie
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-22, 20:18 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-23, 0:18
Jest takie stare, mądre powiedzenie: ''Jak trwoga to do Boga"
Zgłoś
Bankracy 2015-03-23, 19:13
@up jest też inne:

Dlaczego nawet najbardziej zagorzały ateista na łożu śmierci nawraca się na Boga?

Bo nie chce żeby umierał jeden z jego ziomków
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-23, 21:33
@up
jest i kolejne bardzo mundre: "bez boga ani do proga"
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-31, 14:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem