📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:47

Takie hamowanie z 250 do 100 to chyba mu flaki wywróciło wewnątrz. I tak respekt za zimną krew.

raz się ścigałem z jednym. niestety dałem rade tylko 200km/h. motór był szybszy
I dlaczego takie trepy nie muszą przechodzić psychotestów, żeby wsiąść na ścigacz? To jest droga publiczna, PUBLICZNA!

@up Kierowca MA PRAWO spodziewać się pojazdów jadących z prędkością zbliżoną do tej, która jest dopuszczalna na drodze, a nie przewidywać, ze może ktoś na 30km/h pojedzie 300 bo ten sposób nie można by się poruszać po drodze. Jeżeli facet jedzie kilka razy szybciej niż wszyscy inni to sam sobie jest winien i to niezależnie od dopuszczalnej prędkości, ponieważ swoją jazdę należy też dostosować do WARUNKÓW RUCHU I INNYCH UŻYTKOWNIKÓW DROGI.

Marbax napisał/a:
Auto 90 km/h, motocykl 240 km/h, różnica prędkości 150 km/h. Zbliży się w 3 sekundy o nieco ponad 120 metrów. 3 sekundy to długo, a 120 metrów blisko. Więc bez przesady, ślepak i tyle. A co do motocyklisty, był czujny, umie hamować i nawet go nie strąbił. Zasuwam, nawet jeśli to autostrada, znacznie przekraczam prędkość, to ja uważam na innych i za innych, proste. Wbrew pozorom awaryjne hamowanie motocyklem z 250 do 100 jest prostsze i bezpieczniejsze niż awaryjne ze 100 do 0.
Twoja teza jest prawidłowa pod warunkiem, że w trakcie całego manewru wyprzedzania skupiasz się na tylnym lusterku

W dojczlandi się skończy sielanka. Bo mają zrobić ograniczenia na autostradzie tak jak w całej UE.
I skończy się zapieprz ile fabryka dała.
Z tym że drogi publiczne to nie tor wyścigowy zgadzam się. Ale jak to w życiu każdy patrzy ze swojej strony. Jak mielibyście taki sprzęt tez chcielibyście trochę przycisnąć.
Autostrada jest drogą specyficzną. Wiele osób robi błąd . Jadą sobie 90km/h prawym pasem. Wszystko ok. mają prawo jechać wolniej niż ograniczenie. Ale jak biorą się za wyprzedzanie to nie biorą pod uwagę że ten samochód na lewym za nim mimo jakiegoś tam dystansu jedzie 50km/h szybciej i za moment będzie na równi z nim.
I skończy się zapieprz ile fabryka dała.
Z tym że drogi publiczne to nie tor wyścigowy zgadzam się. Ale jak to w życiu każdy patrzy ze swojej strony. Jak mielibyście taki sprzęt tez chcielibyście trochę przycisnąć.
Autostrada jest drogą specyficzną. Wiele osób robi błąd . Jadą sobie 90km/h prawym pasem. Wszystko ok. mają prawo jechać wolniej niż ograniczenie. Ale jak biorą się za wyprzedzanie to nie biorą pod uwagę że ten samochód na lewym za nim mimo jakiegoś tam dystansu jedzie 50km/h szybciej i za moment będzie na równi z nim.
@beniozmc
Nie zgodze się z tobą, nie chce oceniać jakim jesteś kierowcą i ile km w życiu przejechałeś ale uwierz mi, można
dostrzec pojazd jadący z taką predkością, tym bardziej że na tym filmie widać, że samochód wjechał praktycznie wprost pod
motor.
Lusterka są od tego by ich używać. Jesli ty spojrzysz w lusterko tylko raz na ok 1 sekunde przed wyprzedzaniem, nie wiesz co dzieje się za tobą i nie ocenisz prędkości innych. Pozdrawiam.
Nie zgodze się z tobą, nie chce oceniać jakim jesteś kierowcą i ile km w życiu przejechałeś ale uwierz mi, można
dostrzec pojazd jadący z taką predkością, tym bardziej że na tym filmie widać, że samochód wjechał praktycznie wprost pod
motor.
Lusterka są od tego by ich używać. Jesli ty spojrzysz w lusterko tylko raz na ok 1 sekunde przed wyprzedzaniem, nie wiesz co dzieje się za tobą i nie ocenisz prędkości innych. Pozdrawiam.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie