"Ostrożności nigdy za wiele" - powiedział zięć zabijając gwoździami wieko trumny teściowej.
podpis użytkownika
Jezus Kocha zimne piwo.
K................l
2013-02-17, 15:32
Musze ten dowcip podesłać matce mojej dziewczyny. Niech suka się domyśli, że mnie zaczyna wk🤬iać.
Wyślij jej wieniec to na pewno się domyśli.
przecież ZAWSZE wieko trumny sie przybija gwoździami
Y................l
2013-02-18, 12:07
Ostrożnością byłoby wbijanie osikowego kołka w serce po uprzedniej dekapitacji szpadlem i zaszyciu ust posrebrzaną nitką.
m................8
2013-02-18, 13:20
@up
Jeszcze w razie czego warto język up🤬lić i dać jakiemuś psu.
Marcinw, no z tym, żejednak niekoniecznie...
podpis użytkownika
Nie pije, nie pale, nie przeklinam.
o k🤬a... papieros mi wpadł do kieliszka....
Jeśli one Cie nie zagryzą, to ja Cie zastrzelę!
Widocznie autor tematu jedyny pogrzeb jaki widział to pogrzeb Ryśka z klanu. Wieko trumny zawsze jest dodatkowo zamykane (gwoździe, nakrętki motylki, wkręty). Ma to na celu ostrożność i bezpieczeństwo ale nie takie o którym myślał Revolver. Dodatkowe zamknięcie trumny ma na celu uniemożliwić wypadnięcie ciała podczas transportu czy wkładania do grobowca. Grabarze w różnym stanie pracują a widok ciała poza trumną w trakcie pogrzebu to dodatkowa trauma dla żałobników. I to nie są jedyne sposoby zabezpieczenia zwłok. Moja babcia na przykład ze względu na sposób śmieci (krwotoki wewnętrzne) miała dodatkowo zatkane usta i nos aby krew nie wypłynęła w trakcie gdy ciało było jeszcze wystawione.
r................0
2013-02-18, 14:10
@up mogłeś napisać, że kolega ci opowiadał, że babcia jego znajomego bla bla bla... Bo tak to jakoś dziwnie osobiście brzmi.
Ja bym użył wkrętów.
podpis użytkownika
Vanitas vanitatum et omnia vanitas
Marcinw napisał/a:
przecież ZAWSZE wieko trumny sie przybija gwoździami
Gówno prawda.
podpis użytkownika
Jezus Kocha zimne piwo.
raper900 napisał/a:
@up mogłeś napisać, że kolega ci opowiadał, że babcia jego znajomego bla bla bla... Bo tak to jakoś dziwnie osobiście brzmi.
To nie forum tvnu żeby ściemniać i przedstawiać piękny świat. Nie każdy schodzi z tego świata jak by sobie tego życzył.
6................g
2013-02-18, 18:45
Lepiej wkrętów użyć. Uwierzcie na słowo...
b................e
2013-02-18, 20:41
dobre dobre