podpis użytkownika
może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.
Sadol na stronie głównej plotka, ostatnia rzecz jakiej spodziewałem się w internecie
![]()
No co chcieliście to macie..... ,,Sadol uczy i bawi,, hehehehhe
Pozdrawiam ;p

podpis użytkownika
Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczeniem.Sprawa dla Kaszubskiego nie jest prosta. Jeżeli zechce pozwać Sadistic.pl to generalnie ma dwie drogi:
Art. 212 par 2 KK
» § 1.
§ 1 Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
»§ 2.
Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Przy czym za zastosowanie tego przepisu czeka go medialna burza i to skierowana przeciwko niemu a nie Sadolowi
hfhr.pl/politycy-zgodnie-za-wykresleniem-art-212-kk-relacja-z-debaty-o...
wykresl212kk.pl/o-kampanii/organizatorzy/
palikot.blog.onet.pl/2011/09/13/wolnosc-slowa/
sws.org.pl/index.php/component/content/article/210-apel-do-prezydenta-...
itd.
Druga droga to postępowanie z Kodeksu Cywilnego ale:
Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
Art. 24. § 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
§ 2. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych
w tym wypadku musi pozwać konkretną osobę a nie portal. Co więcej MUSI udowodnić że pozwany głosił nieprawdę. Sprawy z KC ciągną się latami i są koszmarnie trudne do wygrania.
Jestem przekonany że, jeżeli P.K. założy sprawę Sadolowi z KK to będzie to głośny proces, monitorowany przez takie instytucje jak Stowarzyszenie Wolnego Słowa, Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, Helsińską Fundację Praw Człowieka i wiele innych.
Spowoduje to nieodwracalne starty w wizerunku P.K.
Z sadystycznym pozdrowieniem,
Boewolf

Ekipa sadistica jesteście zajebiści tak samo jak użytkownicy i trwajmy tu zawsze:)
kwejk.pl/obrazek/1740512/jak-klamia-nas-media-cz-i-sadistic.html <---- to znalazłem przed chwilą, jakby co
W wielkim skrócie, aferę jaka odkrył:
- że Kaszubski na swóją działalnośc przeznaczył swoje mieszkanie - no i??? Większośc ropoczynających działalnośc opiera się na swoim majątku: od narzędzi,przez samochody po lokale
- że byc może (to już domysły autora) mamusia mu mogoła. A komu nie pomagają? Każdemu wg mozliwości. Więc jednemu dadzą na kino a drugiemu na salon kosmetyczny. I sorry mam trzy znajmoe, które mają ładniejsze i lepiej wyposażone salony i nie dały na nie więcej niż 50 tys. Na początek. Wraz z rozwoje dokupywały kolejne sprzęty.
- że mamusia jegopracuje gdzieś na jakimś wysokim stanowisku. No i???? A nie może??
- jedynie co może miało jakis sens - to konfrontowanie róznych wypowiedzi Kaszubskiego i wyciągnięcie nieścisłości. Ale ta naliza to do AFERY jeszcze daleko.
Cały skasowany post robił sensację z niczego w stylu MAcierewicza.
W mojej ocenie mamusia tu nie miała nic do tego - Kaszubski w mojej ocenie jest orientacji homoseskualnej (by nie używać obraźliwych określeń) i zapewne ktoś kto mógl tę jego ciasna dupkę r🤬ać - wyłożył kasę na ten biznes. Normalny hetero facet nie szedł by w taki biznes. W moim otoczeniu mam kilka takich układów - ale nie wśród homosiów, a raczej podstarzały wujek z kasą i młoda siksa, której otwarł salon kosmetyczny i/lub fryzjerski. Norma dzisiaj.