Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Oszczane jaja
gumol • 2011-03-15, 14:05
Wczesną wiosną, zajebisty smród wypełnia powietrze Dongyang w prowincji Zhejiang. Ludzie z Dongyang nazywają to "Zapachem wiosny". Tak naprawdę jest to fetor uryny. Młodzi sprzedawcy jaj udają się do lokalnych szkół podstawowych zbierać wiadrami urynę od chłopców, szczególnie od tych w wieku poniżej 10 lat.
Proces gotowania jaj w chłopięcej urynie:
-namoczyć jaja w urynie i podgrzać je na piecu.
-po zagotowaniu wyjąć wszystkie jaja i obrać ze skorupek przed ponownym ich włożeniem.
-po chwili wlać nowej uryny.
-powtarzać tę czynność i dusić jajca przez cały dzień.
Jajka te są zwane "Tong zi dan" i kosztują 1.50 yuan (23 centy)/szt. Tubylcy zażerają się tym "przysmakiem", potrafią wpierdzielić nawet 10 sztuk dziennie.

Smacznego!







podpis użytkownika

Ludzie! Wrzućcie na luz!
Zgłoś
Avatar
turboszmata 2011-03-15, 23:32 2
My też w polsce mamy przysmaki z uryną.
Nazywają się:
-"Kebab"
-"Frytki z budki"
Zgłoś