albo gosc nie potrafi jezdzic albo to auto ma tyle mocy, ze nie ma gdzie sie rozpedzic i posluchac silnika 0o
konto usunięte
2012-09-06, 15:05
Panowie...z aclym szacunkiem, ale nie zdajecie sobie chyba sprawy o czym w ogole rozmawiacie....
Pagani nie jest marką pokroju Ferrari, czy Lamborghini. To manufaktura, powtarzam manufaktura, produkująca maszyny mające zapewnić extremalne doznania. Mam na myśli przyspieszenia, dźwięk silnika i wygląd. Z pewnością wielu z Was nie ma zielonego pojęcia, że Lamborghini należy do Audi, w związku z czym w Gallardo nawigacja satelitarna (system MMI) jest taka sama jak w Audi A3, przełączniki też są te same. Pagani Huayra została zaprojektowana od podstaw, każdy element zrobiony jest na zamówienie tylko i wyłącznie do tego modelu, łącznie ze śrubkami, które mają tłoczone logo Pagani. Stąd też Pagani wypuszcza nowy samochód w takich odstępach czasu. Zaprojektowanie tego, proces produkcji danego elemntu, badania itd, to wszystko zabiera mnóstwo czasu. Ktoś wcześniej użył pojęcia DOWNSIZING. Wybacz kolego, ale jesteś totalnym ignorantem. Silnik w Huayra, to zrobione specjalnie na zamówienie 6.0 V12 biturbo przez AMG. O downsizingu mógłbyś mówić, gdyby było tam 1.4 turbo. Nie macie pewnie pojęcia, jak to tandetne wg was wnętrze jzostało wykonane i jak wygląda? Stacyjka toczona z jednego bloku aluminium, wnętrze z carbotanium (materiał wynaleziony przez Horacio Paganiego, włókno węglowe wzbogacone o tytan, dzięki czemu jest jeszcze sztywniejsze)? Odsyłam do google, objerzyjcie jak wygląda skrzynia biegów, jak wyglądają fotele. Któryś z kolegów wspomniał o manualnej skrzyni w takim samochodzie. Przyjacielu, nie potrafiłbyś nim ruszyć, sprzęgło zostało by momentalnie spalone. Też jestem zwolennikiem skrzyni manualnej, ale w samochodach o mocy +350km nie spisuje się ona tak jak skrzynie sekwencyjne. Proszę nie porównujcie Pagani do Ferrari, Lambo itd. Jest to inna klasa samochodu. Pagani ma gdzieś walory użytkowe. To czyste szaleństwo i żywy dowód na to, że prawdziwi pasjonaci motoryzacji cały czas istnieją.
Osobiście też mi się nie podoba. Wygląda jak robak z rybią paszczą. Ten samochód jest wulgarny. Ale podziwiam konstruktorów, Horacio Paganiego, rozumiem co nimi kierowało przy budowie tej maszyny, dlatego też uniosłem się widząc jakie idiotyzmy co niektórzy wypisują.