dekar napisał/a:
dyzodorancie
ale pająk faktycznie sk🤬ysyn,
sadistic.pl/najciekawsze-pajaki-jakie-mozna-spotkac-w-polsce-vt204147.htm może to nr 3?
podpis użytkownika
,,Jeden Ciganen essen die Kupen. Jeden Ciganen trinkt die Schweinsteiger und Ballack. Jeden Ciganen wohnt in die Chlewen"
R................Q
2013-09-09, 23:15
Pajonk, który robi pajenczyny.
Nie wiem co to za pająk, ale tym da rade go udomowić:
Aruś
2013-09-09, 23:16
Jestem ekspertem.
To jest Wielki Sk🤬ysyn.
Dziękuję.
m................s
2013-09-09, 23:16
dekar napisał/a:
Bardzo mnie ciekawi jaki to pająk, czekam na odpowiedź eksperta.
to jest pajak ktorego nalezy prewencyjnie p🤬lnac klapkiem zeby sie nie ruszal
D................o
2013-09-09, 23:21
jest to Pan pająk kątnik większy (Tegenaria atrica)
pl.wikipedia.org/wiki/Kątnik_większy
S................n
2013-09-09, 23:22
Nie pamiętam jak się nazywa , ale to kawał sk🤬ysyna.
Atakuje nocą , jak śpisz włazi na ciebie wp🤬la ci kly a ty nawet tego nie czujesz. Wiem bo moja siostra dosc długo z nim walczyła , co rano budziła się z wielkimi bąblami na ręce i na twarzy , na bąblach było widać 2 nakłucia , ten sk🤬ysyn żywił się nią do momentu az nie oderwałem dechy w podłodze (tak tak stara chałupa) i sk🤬ysyn tam siedział w kokonie wielkosci pięści wiec pobiegłem po zapalniczke , dezodorant i gasnicę ( tak tak gaśnice tez miałem bo cała chałupa drewniana i lepiej mieć jak nie mieć) i spłonął na skwarek. Zabij to jak najszybciej zanim zniesie jaja , najlepiej jakbys wiedzial skąd wylazło ,bo to typowe drapieżniki i one wcale sie człowieka nie boją kiedy śpi.
m................s
2013-09-09, 23:30
@up skoncz p🤬lic o pajaku, poka zdjecia siostry
DeSalvo napisał/a:
jest to Pan pająk kątnik większy (Tegenaria atrica)
pl.wikipedia.org/wiki/Kątnik_większy
Popieram, moim zdaniem to właśnie to. Osiąga on duże rozmiary i często spotkany w blokach itd. miałem okazje zobaczyć takiego na żywo, zrobiłem zdjęcia bo tez był cholernie duży. Jak się później okazało, był to właśnie kątnik większy dodatkowo maja prawie identyczne nogogłaszczki i podobny ornament na odwloku.