📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:16

naogladał sie za duzo czernej wiezy tego nowego filmu gdzie gościu rewolwer przeładowuje w locie
Pytanko do specjalistów. Nigdy wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale teraz widzę na filmiku, że po wystrzale broń znów była "otwarta"? a przy strzelaniu z pełnym magazynkiem chyba wraca do pierwotnej zamkniętej pozycji tak? Jakiś mechanizm za to odpowiada czy można tak ustawić broń?
Sorry za łopatologiczne tłumaczenie ale nie mam pojęcia o działaniu broni
Sorry za łopatologiczne tłumaczenie ale nie mam pojęcia o działaniu broni

@up:
tak w wielkim skrócie - zamek blokowany jest w tylnym położeniu dlatego (broń z podpiętym magazynkiem i po wystrzeleniu ostatniego naboju), by po wymianie magazynka nie było konieczne ponowne jej przeładowanie, a jedynie "zrzucenie" go jednym palcem dźwignią zwalniania zamka. Kolejnym plusem jest to, że pozostający w tylnym położeniu zamek informuje cię, że właśnie się wystrzelałeś. Natomiast zamek w tylnym położeniu blokowany jest przez takie coś, co się nazywa zaczep, który to z kolei jest wypychany przez podajnik magazynka. Po prostu gdy broń pobierze z magazynka ostatni nabój, podajnik znajduje się w konkretnym położeniu wypychając zaczep, który "łapie" zamek i utrzymuje go w tylnym położeniu.
tak w wielkim skrócie - zamek blokowany jest w tylnym położeniu dlatego (broń z podpiętym magazynkiem i po wystrzeleniu ostatniego naboju), by po wymianie magazynka nie było konieczne ponowne jej przeładowanie, a jedynie "zrzucenie" go jednym palcem dźwignią zwalniania zamka. Kolejnym plusem jest to, że pozostający w tylnym położeniu zamek informuje cię, że właśnie się wystrzelałeś. Natomiast zamek w tylnym położeniu blokowany jest przez takie coś, co się nazywa zaczep, który to z kolei jest wypychany przez podajnik magazynka. Po prostu gdy broń pobierze z magazynka ostatni nabój, podajnik znajduje się w konkretnym położeniu wypychając zaczep, który "łapie" zamek i utrzymuje go w tylnym położeniu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie