Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:38
żmij 2025-09-29, 11:05 3
Fx12 napisał/a:

Gdzieś można kupić bilety na stand-up tego Pana ?

U mnie. Po stówie.

Driver19cm napisał/a:

U mnie. 50 dyszek za bilet. Podać Ci konto?

Sprzedasz parę po pięć dych? Chyba mam klienta.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-09-29, 15:20
takamahi napisał/a:

Jestem gotowy żeby wykorzystać te swoje "marne szanse", ty sobie możesz tu siedzieć i wierzyć we wszystko co jest napisane na sadolu, nikt ci nie broni.
Dodatkowo pomyśl, teraz pomimo płotu na granicy z białorusią, wzmożonych patroli SG, trochę śmiecia przez granicę do nas niestety przepływa.
Pomimo obecności jakichś wojsk NATO u nas, konkretnych wydatków na zbrojenia, wiedzy o tym jak wygląda sytuacja na naszej wschodniej granicy, wlatują do nas wrogie drony. I to wszystko w czasie pokoju, czasie, kiedy SG, terytorialsi i regularne wojsko nie mają, poza pilnowaniem granicy wschodniej, wiele do roboty.
Czy naprawdę uważasz, że w razie gdybyśmy zostali zaatakowani na wschodzie i koncentracja sił miała by miejsce właśnie tam + koncentracja posiłków dość blisko linii frontu, powiedzmy w centrum kraju, nasza zachodnia i południowa granica będzie szczelna na całej długości?
Majątek rzecz nabyta, można go stracić lub można nie mieć do niego dostępu, po to właśnie jest "fach w ręku" jak ktoś tego nie rozumie, nieważne czy jest majętny czy nie, jest po prostu głupi.
Według mnie to jedyna sensowna rzecz jaką do tej pory w tej naszej dyskusji napisałeś. I również tego ci życzę.

Po pierwsze: tak, granica zachodnia była by szczelna tak samo jak jest szczelna na zachodzie ukrainy. Po drugie: tej granicy pilnowali by nie tylko od strony Polskiej. Jak myślisz że ty jako mężczyzna byś sobie mógł od tak wyjechac to jestes w grubym błędzie.
Po trzecie: państwo w stanie wojennym funkcjonuje inaczej, poruszanie sie w godzinach nocnych jest zabronione, możesz zebrac kulke bo by cie wzieli za dywersanta.

Dodam na koniec że z racji ze jesteśmy w Unii Europejskiej to nie wiadomo jaki by to mialo wplyw na pobór Polaków którzy by sie rozjechali po niej. Ukraińców już myśleli sciagać do siebie a ukraina nie ma nic wspołnego z prawem europejskim. Jak znam życie i polityke to nie zdziwil bym sie łapanek Polaków po Europie do wysylki na front🤷 przecoeż niemiec nie pójdzie walczyc na Polska granice to lepiej bedzie wylapac Polaków i odesłać aby zasilić Wojsko Polskie.
Cos tam gadaleś o dronie 🤦‍♂️ żadne drony cywilne nie bedą mogły fruwać tak jak na Ukrainie teraz. Najpierw ci go szybko uziemią a później odnajda ciebie za ten cyrk.

Piszesz że migranci jakos przechodza przez granice. Ciekawe czy w stanie wojennym by tak przeskakiwali granice 🤦‍♂️ jak masz gdzies dostep to podpytaj ukraińców czy by sie odwazyli przeskakiwac płot graniczny od strony Ukrainy do Polski, a jak ci sie uda to przekonaj któregoś do takiego dzialania.
Zgłoś
takamahi 2025-09-29, 16:33
CzerstWybut napisał/a:

Piszesz że migranci jakos przechodza przez granice. Ciekawe czy w stanie wojennym by tak przeskakiwali granice 🤦‍♂️ jak masz gdzies dostep to podpytaj ukraińców czy by sie odwazyli przeskakiwac płot graniczny od strony Ukrainy do Polski, a jak ci sie uda to przekonaj któregoś do takiego dzialania.

Poszukaj sobie w sieci, swego czasu trochę tego było, opowieści i wywiadów z ukraińcami którzy do nas właśnie przez zieloną granicę się dostali, jest ciężko, im dalej od wybuchu konfliktu (chodzi o czas), tym ciężej, ale nadal jest to jak najbardziej możliwe.

Ale ok, ty wiesz swoje, ja wiem swoje i zgódźmy się z tym że się nie zgadzamy.

CzerstWybut napisał/a:

przeskakiwac płot graniczny od strony Ukrainy do Polski

Tam jest płot? chyba Ukrainę z białorusią pomyliłeś.

[ Dodano 2025-09-29, 16:41 ]
CzerstWybut napisał/a:

Cos tam gadaleś o dronie 🤦‍♂️ żadne drony cywilne nie bedą mogły fruwać tak jak na Ukrainie teraz. Najpierw ci go szybko uziemią a później odnajda ciebie za ten cyrk.

Mieszkam w strefie ścisłego zakazu (strefa DRA-P w/g dronemap.pansa.pl) lotów dronami, kilku sąsiadów lata dronami dość często, nic mi nie wiadomo o tym aby kogoś namierzyli, także ten no...
Zgłoś
krokodyl_Hans 2025-09-29, 17:38
Kiedyś gadałem z rodowitym Niemcem, co gdyby nas najechał rusek jak ukrów. Prosta odpowiedź, całe wojsko, co im jeszcze zostało na granicę, parę kontynentów socjalnych przy Odrze dla kobiet i dzieci, jeszcze toaletę w rzece oraz kilka dni na powrót. Popieram i nie dziwię się, Polska w lutym 22 powinna zrobić to samo.
Zgłoś
Otu 2025-09-30, 2:52
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Respektuj 2025-09-30, 13:11
Po ci panikować? Nie lepiej zostać po prostu w domu?
Zgłoś
Sidyk 2025-09-30, 19:03
xdrt napisał/a:

Ja już mam zestaw ucieczkowy xD

Modrego dobrze posłuchać
Zgłoś
Expel 2025-10-03, 21:01
Wojna idzie, plecaki pakujcie, a w między czasie pamiętajcie o kaucjach i segregacji aby ratować świat.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem