Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-05-11, 12:04
Borsuk1987 napisał/a:

...A o kebaby się nie martwcie tu nie damy nikomu wejść (Polska), nie przez religie tylko polskość (która z religią niema nic wspólnego)

Ok - polskość nie jest związana z religią. Oświeć nas z czym związana jest polskośc wg. ciebie? Chyba, że nie masz pojęcia o tym i jesteś tylko głąbem bez podstawówki, który powtarza jakieś farmazony.
Zgłoś
tombaz 2012-05-11, 12:23 2
Kto wpuścił jechowych? I co teraz? Teraz już nie wyjdą...
Zgłoś
takija 2012-05-11, 12:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konradssc 2012-05-11, 12:50
@vajron
Nie wyjaśniłeś moich wątpliwości. To tylko teorie tak jak moja. Kwarki to jednak coś co powstało, coś do czego jeszcze nie doszliśmy tak jak kiedyś nie wiedzieliśmy co to atom. Poznajemy coraz mniejsze jednostki. To i tak nie wyjaśnia wielkiego wybuchu i powstania wszechświata. Nauka idzie do przodu. Jesteśmy wolni. Istotą człowieczeństwa jest poznanie. Byłbyś w stanie powiedzieć matce, która wymodliła zdrowie córki lub syna, podczas gdy medycyna zawiodła, że Bóg nie istnieje? Cuda się zdarzają i będą się zdarzać i zawsze znajdą się tacy którzy choćby nie wiem co, nie uwierzą. Dyskusja na temat wiary jest wg mnie bezgranicznie głupia jeśli jedynym argumentem jest molestowanie dzieci przez księży i ich chytrość. Nie wszyscy są tacy i nie wszyscy wierzący dają sobą manipulować. Wystarczy pomyśleć żeby uwierzyć. To wszystko pochodzi z sumienia.
Zgłoś
necrosodomizer 2012-05-11, 12:50
Czesiek181 napisał/a:

Jak nie oglądałeś to zamilcz...

klanu też całego nie oglądałem
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-11, 13:26 1

Co do tematu kościoła i ich wymysłów. Warto obejrzeć
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-11, 13:38 1
vajron napisał/a:

Co do wielkiego wybuchu...

Pudło ! Ja tutaj widzę pseudonaukowy bełkot. Kwarki nie powstają z niczego, powstają z energii pola oddziaływania silnego, w skrócie energia jest zamieniana na masę. Poza tym kwark nie jest nieskończenie mały, lecz skończenie mały (jak na razie ), bo jest uważany za cząstkę elementarną - niepodzielną.

Co do reszty to jak na razie fantazje.
Zgłoś
oGOALoneYaYo 2012-05-11, 15:32
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
vajron 2012-05-11, 15:41
Oberschlesier napisał/a:

Pudło ! Ja tutaj widzę pseudonaukowy bełkot. Kwarki nie powstają z niczego, powstają z energii pola oddziaływania silnego, w skrócie energia jest zamieniana na masę. Poza tym kwark nie jest nieskończenie mały, lecz skończenie mały (jak na razie ), bo jest uważany za cząstkę elementarną - niepodzielną.

Co do reszty to jak na razie fantazje.

Nie mówię, że kwarki są nieskończenie małe. Mówię, że jeśli istnieje nieskończona wielkość to istnieją rzeczy nieskończenie małe to te kwarki z innej (nie naszej) perspektywy są wielkości naszego wszechświata, a on z innej perspektywy wielkości kwarka i mógł powstać tak samo jak one. Tak to są teorie, tyle, że one mają jakieś podstawy fizyczne...

A do kolegi wyżej:
Kobieta wymodliła córce zdrowie - bóg istnieje
Kobieta modliła się 2 lata, dziecko umarło - bóg i tak istnieje.
Taka z wami jest gadka...
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-11, 16:40
kermicik napisał/a:

Pawelku drogi bez katolstwa mialbys dzis taka sama cywilizacje jak w somalii, pozdrawiam i dziekuj swoim dziadkom ze wierzyli i budowali Europe, kiedy na innych kkontynentach lenistwo szerzylo sie jaka zaraza.. milego dnia, a i masz piwo takie na meski uscisk dloni

Jedynym wkładem katolicyzmu w naszą cywilizację, były przeznaczane duże kwoty pieniędzy na budowę coraz to wymyślniejszych kościołów i zastraszanie piekłem idiotów po to, by się nie pozabijali i lepiej pracowali oddając sporą część swego majątku na rzecz organizacji nie robiącej nic potrzebnego dla ludzi. Oczywiście zdarzyło się, że kościół ludziom pomagał, ale było to robione tylko po to, by poprawić PR. Takie wykorzystanie małego zakonnika, który rzeczywiście był oddany sprawie a tak naprawdę wspierał wielką firmę zarabiającą spore pieniądze. I tak jest do dziś. Jeżeli jest inaczej to jestem ciekaw jak, bo nie wydaje mi się, bym się mylił.
Zgłoś
konradssc 2012-05-11, 16:41
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-11, 16:47
tombaz napisał/a:

Kto wpuścił jechowych? I co teraz? Teraz już nie wyjdą...

Spokojnie, jak szybko weszli tak szybko będą na hardzie.
Zgłoś
zacher 2012-05-11, 16:59
Zgłoś
bezimienny90 2012-05-11, 18:53
Też jestem formalnym apostatą, co prawda leci mi dopiero drugi roczek, ale od mojej "Komunii Świętej" znałem swoją ścieżkę jeśli chodzi o religię <wówczas jeszcze jako mało kumaty dzieciak>

Moi rodzice doszli do wniosku, że przycisną mnie z tym do bierzmowania by mieć "papierek" <na wypadek ew. ślubu kościelnego>, nie uważam, że to była dobra decyzja, bo sami nie mieli więcej wspólnego z kościołem niż ja <nie zamierzam jednak im tego wypominać i jestem w stanie zrozumieć ich decyzję>

Moje dzieci z kolei na pewno nie będą miały narzuconej religii. Oczywiście nie będę dzieciaka trzymał za wszelką cenę z dala - niech poznaje inne kultury, tradycje i religie. Niech się rozwija. Jak już będzie na tyle dojrzały <czyt. jak psychika po okresie dojrzewania się ustabilizuje> to niech wybiera co chce będąc ŚWIADOMYM- uważam, że tak jest najrozsądniej i będę szanował wybór mimo że sam jestem kompletnym ateistą.
Zgłoś
takija 2012-05-11, 18:55
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem