👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Brawo debile. Ktoś otworzył przez przypadek słownik i się podniecił definicją słowa. "Parafianie", jako ogół ludzi z parafii, ma inną etymologię, z greckiego... Jest słowo określające takie zjawisko, występowania wielu takich samych słów, ale o innych etymologiach (ktoś przypomni?). Nie zaszpanowałeś. Albo ktoś, kto to stworzył.
ps; przypomnialem sobie. Homonim!
ps; przypomnialem sobie. Homonim!
Robi się tu zadyma jak zawsze, kiedy fanatyczni chrześcijanie wypełzają z nor.
Weźcie sobie zróbcie piżama party z bitwą na słowniki, przed zaaplikowaniem maści na ból sraki.
Weźcie sobie zróbcie piżama party z bitwą na słowniki, przed zaaplikowaniem maści na ból sraki.

Nie, to nie przypadek, bo tylko wierzący są zacofanymi debilami, za to każdy ateista to człowiek światły, inteligentny i postępowy

Nie rozumiem.... Banda atoli jedzie po wierzących - jest git. Jeden czy dwóch wierzących im odpysknie - wielka obraza majestatu. I kto tu ma bóle w dupie?
milosciprzyjazn------------te zdjecia z maścią na ból dupy to już nudą wieje

Smutas: Jak pomyślę o takich ludziach jak Ty, to mi się robi… smutno.
Parafianinie.
Parafianinie.

danio1991me, no wiesz, w końcu sadistic. Kwiatków i miłosierdzia bym się tu raczej nie spodziewał. Ale fakt obrzucanie się nawzajem gównem, o ile nie popierane jest jakąś konkretną argumentacją to zwykła dziecinada. "kozak w necie dupa w świecie" gimbazjum leczy tu swoje kompleksy.

O. Znowu jakiś temat od tego lewaka ASAKKU na głównej. Nawet nie patrzę.

gdyby autor, w swej mądrości, potrafił rozwinąć postawioną przez siebie tezę, jakoby pierwotne znaczenie słowa "parafianin" wpłynęło na współczesne znaczenie tego słowa, byłby to temat godny uwagi. w obecnej formie temat przedstawia tylko puste słowa, które sprowokowały kolejną, bezsensowną zresztą, kłótnię użytkowników, która i tak do niczego nie doprowadzi. aczkolwiek, być może takie było założenie autora, aby po prostu sprowokować...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie