👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Ci z paraolimpiady w 99% są bardziej sprawni od ciebie (fizycznie i psychicznie).
Pan Mularz, najwyraźniej nie zauważyłeś, ale paraolimpiada w prawdziwym życiu wygląda ciut inaczej. To tutaj to nie jest prawdziwe życie tylko taki skecz.

Ojej.
Kaleka. W oczy kole. Powinno się takiego zamknąć w komórce. A jak niepełnosprawny umysłowo to do kościoła oddać - w sam raz nada się na księdza.
Kaleka. W oczy kole. Powinno się takiego zamknąć w komórce. A jak niepełnosprawny umysłowo to do kościoła oddać - w sam raz nada się na księdza.
Szkoda że w wynikach 'zdrowi' wyszli gorzej od tych 'niepełnosprawnych'

Pan Mularz, jak tak Ciebie czytam to mam wrażenie, że tak jak Olimpiada powinna być dla sprawnych fizycznie, tak internet powinien być domeną ludzi sprawnych umysłowo.
Na Twoje szczęście w dzisiejszych czasach łamie się takie zasady z zamierzchłej przeszłości i możesz się tu wypowiadać.
Tak więc enjoy internet i daj niepełnosprawnym kicać jak im się podoba
Na Twoje szczęście w dzisiejszych czasach łamie się takie zasady z zamierzchłej przeszłości i możesz się tu wypowiadać.
Tak więc enjoy internet i daj niepełnosprawnym kicać jak im się podoba

ZabójczaMama napisał/a:
Pan Mularz, jak tak Ciebie czytam to mam wrażenie, że tak jak Olimpiada powinna być dla sprawnych fizycznie, tak internet powinien być domeną ludzi sprawnych umysłowo.
Tak więc enjoy internet i daj niepełnosprawnym kicać jak im się podoba![]()
Widzę, że bardziej merytorycznie nie potrafisz...
Pozostało ci tylko argumentum ad personam.
Merytorycznie to Ci mogę napisać, że nie można ludziom odbierać prawa do pasji i jesli ktoś bez ręki chce biegać to super, jeśli ktoś na wózku chce uprawiać szermierkę to wspaniale. I ci wszyscy paraolimpijczycy osiągnęli więcej niż niejeden użytkownik internetu. I należy im się za to szacunek.
Ale nie wiem czy taki argument dotrze po prostu do kogoś z takimi poglądami.
Ale nie wiem czy taki argument dotrze po prostu do kogoś z takimi poglądami.

A ja się zgodzę z Mularzem. Od czasów antycznych grecka olimpiada wyłaniała najlepszych sportowców w rożnych dziedzinach. Wtedy liczyło się tylko zwycięstwo, drugie czy trzecie miejsce to wielcy przegrani idący w zapomnienie. Do teraz zmieniło się to, że na podium są trzy miejsca a następnie to, że mogę brać udział niepełnosprawni. Był też taki okres w którym nie dopuszczano do zawodów ludzi posiadających genetyczną lub nabytą przewagę (silni robotnicy fizyczni). Czyli zamknięta impreza dla dobrze urodzonych. Dziś to zawody dla najlepszych z najlepszych, paraolimpiada przy nich zawsze będzie traktowana pobłażliwie.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie