Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Parę historyjek o niezwyciężonej Armii Czerwonej
konto usunięte • 2014-01-22, 17:29
Z racji, że temat wyzwolicieli spod znaku sierpa i młota jest tu ostatnio na czasie (głównie dzięki pewnemu userowi, który się doń brandzluje), wrzucam trzy wymyślone przeze mnie dowc🤬y na ten temat (+spoilery, dla tych co nie pamiętają historii.)

Jaka jest jedyna obietnica spełniona przez komunistów?
Jak Stalin obiecał czerwonoarmistom, że jak wygrają wojnę, to każdy dostanie zegarek.

W 1935 roku zmarł Józef Piłsudski. Radio podaje następujący komunikat:
Oto odszedł największy bohater naszych czasów...
ukryta treść

Czasy - zegarek po rosyjsku.
Obydwa dotyczą notorycznego okradania z zegarków mieszkańców okupowanych przez ZSRR ziem w latach 40. Oczywiście czerwonoarmiści kradli też wiele innych rzeczy, jak np buty, rowery, czy bimber, a to, czego się nie dało zaj🤬, często po prostu niszczyli.

-Jaki jest prawdziwy rekord świata w szybkości biegu?
-Nie wiadomo, bo ruscy żołnierze w 1941 roku jeszcze nie mieli czym tego zmierzyć.
ukryta treść

Apropo wyczynu Armii Czerwonej podczas napaści Niemiec na ZSRR, która to, mając kilkakrotną przewagę w broni pancernej, samolotach i ludziach, bohatersko sp🤬alała przed nacierającymi szkopami od Brześcia aż do Moskwy.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-24, 3:29 5
Oho zlot fanów world of tanks
Zgłoś
N527 2014-01-24, 8:16 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 9:16
Też gram w czołgi, mam i KV-1 i T-34 nawet Tygrysa(p) mam!
Zgłoś
Tradyt 2014-01-24, 9:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
N527 2014-01-24, 10:54 2
Zgłoś
Tradyt 2014-01-24, 11:56 1
Wsadziłeś pocisk na nowo w łusce.Ale na pewno już tak jak było fabrycznie nie mogłeś zacisnąć pewnie stąd fakt, że byłe tak wrażliwe na wilgoć.A co powiesz o pistolecie maszynowym ppsz ? Dlaczego Niemcy tak chętnie po niego sięgali ba nawet przerabiali go na amunicję 9mm
Na to czy czołg jest dobry nie składa się tylko siła ognia i grubość pancerza, trzeba brać pod uwagę :
- łatwość , szybkość i koszt produkcji ( radzieckie biły w tym niemieckie na głowę) niemieckie były na wyższym poziomie ale były i za to bardziej skomplikowane i trudne do produkcji
- łatwość wyszkolenia załogi
- zwrotność
- dalej nie chce mi się wymieniać (nie ważne w jaki sposób ważne, kto wygra)

A w ogóle kto pierwszy wpadł na pomysł aby pochylić płyty pancerza czołgu pod kątem ? a kto to skopiował ?
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 13:17 3
Dust Devil, wzywam cię, jesteś tutaj potrzebny!

Co do armii czerwonej, to kradli i gw🤬cili w sporej większości raczej Mongoły, kaukazy i inne ścierwo.
Tacy Rosjanie z np. Leningradu w większości to byli normalni.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 13:55
Zgłoś
Sylarr 2014-01-24, 13:56
TB303 napisał/a:

A to Związek Radziecki dalej istnieje? Nie wiedziałem, dziękuję za info

Polska to jest tylko województwo w Unii, a Unia to inna nazwa na komunizm.
Zgłoś
Bazyliszek 2014-01-24, 13:57
Autentyk, opowiadał to "kolega" z sali w szpitalu u dziadka
Rosjanie zbliżali się do pewnego polskiego miasta i po drodze mijali wsie
Wpadli do jednego gospodarstwa i jeden krzyczy do gospodyni
-Daawaj mleko !
Ona na to:
-Jeszcze nie dojone.
-A dawaj nie dojone !
Zgłoś
Websterthe1 2014-01-24, 17:02 1
a ja zarecytuje wierszyk, uwaga:

Raduje sie serce, cieszy sie dusza
kiedy marszał Żukow z bramy kremla rusza
za nim na koniu Rokosowski jedzie
paradę zwycięstwa rozpoczynać będzie.
Zgłoś
Tassadar 2014-01-24, 17:27
Widzę że objętość postów pewnie świadczy o dużej wartości, niestety nie mam tyle czasu żeby wszystko przeczytać. Podziele się za to legendą opowiedzianą przez dziadka, jak to czy to tuż po wojnie czy też jeszcze podczas idzie sobie mój dziadek trzymając w ręce może ze dwa zegarki. Oczywiście przyczaili go dwaj żołnierze ruscy którzy to prowadzili świerzo zapylony rower, prowadzili bo nie potrafili jechać. Podchodzą i z tekstem, "oddawaj te czasy" Dziadek na to że odda czasy jak oddadzą rower. Zgodzili się, po czym zapieli sobie zagarki przy kostkach i odeszli w swoim kierunku. Słyszałem także o tym że gdy front szedł, a żołnierze właśnie oprócz szabrowania gdzieś musieli spać, toteż wpadali do losowych domów ograbiali gw🤬cili a gdy zapadała noc obalali napodłogę szafę rozpalali na środku pokoju ognisko i spali w szafie. Często gęsto front składał się z więźniów i innych odszczepieńców, to sobie można pomyślec co się mogło dziać.

podpis użytkownika

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
R41NM4N 2014-01-24, 18:10 2
Zgłoś
N527 2014-01-24, 18:31
Zgłoś
Tradyt 2014-01-24, 20:02
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem