Z racji, że temat wyzwolicieli spod znaku sierpa i młota jest tu ostatnio na czasie (głównie dzięki pewnemu userowi, który się doń brandzluje), wrzucam trzy wymyślone przeze mnie dowc🤬y na ten temat (+spoilery, dla tych co nie pamiętają historii.)
Jaka jest jedyna obietnica spełniona przez komunistów?
Jak Stalin obiecał czerwonoarmistom, że jak wygrają wojnę, to każdy dostanie zegarek.
W 1935 roku zmarł Józef Piłsudski. Radio podaje następujący komunikat:
Oto odszedł największy bohater naszych czasów...
-Jaki jest prawdziwy rekord świata w szybkości biegu?
-Nie wiadomo, bo ruscy żołnierze w 1941 roku jeszcze nie mieli czym tego zmierzyć.
Waćpan, czytaj sobie uważnie, bo widzę, że u Ciebie to leży. Amunicja karabinowa, do mosina i innych karabinow ktore tym wojakom rozdawano. Była produkowana byle jak. Piechota u rosjan najwidoczniej miała zagryzać przeciwnika.To, że rosjanie mieli bitwę gdzie nie stracili pojadów pancernych to też się zdarzało, zamiennie zależne od tego co akutalnie druga strona posiadała po stronie barykady, co też napisałem wyżęj.
Z resztą ja to wszystko wyżęj napisalem już jest prawdą, a ty widze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i analizą tekstu. Napisalem, ze nie mieli problemow do czasu wprowadzenia T-34 i kawuchy. Napisałem, więc nie wiem do czego konkretnie bijesz skoro powtarzasz moje argumenty by mnie nimi przekonać i jeszcze strzelasz gafę z czytania.
@up T-34 i KV-1 były w jednostkach pancernych ACz. juz od 1940 a więc także i w momencie operacji Barbarossa, jednak o ile biły niemieckie panzery pod względem pancerza, zwrotności oraz armaty, tak ich wykorzystanie było tragiczne, wiele załóg było niedoszkolonych, a olbrzymia ich część nie miała nawet zamontowanych radiostacji (!). Po więcej informacji w temacie odsyłam do "Lodołamacza" Suworowa i innych jego książek z tego cyklu.
Babcia mi opowiadała jak podczas okupacji ZSRR, ruscy chcieli pokazać jaki to dobrobyt panuje u nich. Wyświetlili film na ścianie remizy: jedzie sobie wielki kombajn (nawet dziś takich nie ma), kosi zboże, w środku ziarna są rozdrabniane na mąkę i z tyłu wychodzą upieczone bułeczki.
Amunicję to wybierali sobie snajpery nie zwykli strzelcy.Pocisk zawsze obraca się po wylocie z lufy tylko, że wokół własnej osi. Taki pocisk który uderzy w cel bokiem może zrobić jeszcze większe kuku.Proszę Cię podaj tytuł tej książki niech uwierzę, że sam tych bredni nie wymyśliłeś."Amunicja Tungustenowa?artyleria przeciwpancerna z pociskami High Velocity"? Możesz napisać coś więcej o tej amunicji ? Tylko proszę podaj też gdzie to wyczytałeś ok.
"Najczęsciej jednak złe spasowanie sprawiało że pociski leciały bardzo duże odległości od celu" jakby pocisk miał luz w lufie to by nigdzie nie poleciał.Po to właśnie lufy są gwintowane aby pocisk werżnął się w gwint nabrał prędkości i zaczoł obracać się wokół własnej osi.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie