Jak już napisałem w tytule, przedstawiam filmik ukazujący garść technik traktatowych na langschwert. Warto obejrzeć, bowiem na turniejach rycerskich takich pokazów próżno przeważnie szukać.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:15
Coś pięknego!
Sam czekam teraz na swojego federa, który już się robi
Dziś byłem go obejrzeć i choć jest jeszcze w stanie surowym, to już go kocham
DESW trzeba propagować i rozwijać!
Sam czekam teraz na swojego federa, który już się robi
DESW trzeba propagować i rozwijać!
Nie jestem specjalistą ale chyba nie tak walczyło się kiedyś to co pokazali to chyba raczej do filmów się nadaje
@Up
Zdecydowanie nie jesteś specjalistą
Tak właśnie się walczyło według traktatów. Walka jest dużo bardziej skomplikowana i wyrafinowana niż to się wydaję.
Jeżeli swoją wiedzę na temat walki czerpiesz z np. bohurtów, to zaprzestań, bardzo Cię proszę
Zdecydowanie nie jesteś specjalistą
Jeżeli swoją wiedzę na temat walki czerpiesz z np. bohurtów, to zaprzestań, bardzo Cię proszę
Teraz będę wiedział co robić jak mnie niemiec napadnie swoim zweihänderem
Pizkes napisał/a:
@Up
Zdecydowanie nie jesteś specjalistąTak właśnie się walczyło według traktatów. Walka jest dużo bardziej skomplikowana i wyrafinowana niż to się wydaję.
Jeżeli swoją wiedzę na temat walki czerpiesz z np. bohurtów, to zaprzestań, bardzo Cię proszę![]()
Możliwe w pojedynkach albo coś ale nie w bitwie
"Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko." - Stanisław Jerzy Lec
Większość ruchów nie do wykonania w pełnej płycie, w zbrojnikach jeszcze jeszcze, na walkach turniejowych inaczej się walczy bo są inne warunki, kilka ruchów było na granicy sztychów, co bardziej czepialski sędzia by uznał to za faul albo nie punktował bo nie widać impetu ciosu. Jednak walka traktatowa, efektywna i efektowna więc piwo musi być.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie