Wielu z Was ma zapewne problem z parkowaniem równoległym, w większości wypadków dotyczy to kobiet ale nie zawsze.
W latach sześćdziesiątych ubiegłego wieku postanowiono ułatwić ten manewr. Poniżej Packard Cavalier.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-27, 13:54
@Bongman
Zależy kiedy zdawałeś prawko. W ubiegłym roku manewr ten był jedną z opcji do wykonania na mieście(mogłeś trafić na zawracanie, normalne parkowanie). Wcześniej gdy egzamin opierał się na jeździe po placu, także nie musiałeś wylosować parkowania równoległego.
A jak jest obecnie, nie mam pojęcia.
konto usunięte
2013-12-27, 14:34
zdawałam egzamin w tym roku, już nie ma parkowania równoległego, ba, nawet niektórzy już tego w ogóle nie uczą, ja miałam ogarniętego instruktora i uczył mnie wszystkiego
konto usunięte
2013-12-27, 16:49
@Up opowiedz, a nie lepiej pokaż nam na filmie jakich pozycji Cię uczył
konto usunięte
2013-12-27, 17:01
@up pewnie wjazd do tunelu, jazda na ręcznym, poślizgi w błotku
Zajebista ciekawostka. Piwo!
konto usunięte
2013-12-27, 18:53
W Warszawie egzaminator wybiera, ma 3 opcje: parkowanie równoległe, prostopadłe i skośne (|/|)
jedynego, którego niema to parkowanie tyłem prostopadle.
(Na egzaminie masz jedno z trzech, zależy od sytuacji)
konto usunięte
2013-12-27, 20:01
To wczesne lata pięćdziesiąte(53-55), wiem bo dupeczki lecialy na mojego packarda
@Hacerking, atha no cóż, nie miałabym wam do opowiedzenia nic satysfakcjonującego waszego małego, ale widzę, że macie ciekawe wspomnienia z kursów skoro wpadło wam to do głowy
konto usunięte
2013-12-28, 0:03
youtube.com/watch?v=a-t5HmFMb4A
Od razu poproszę o złotą łopatę.