Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:34
~Angel 2016-02-25, 10:19 23
chłop z teściową jedzie - co w tym takiego dziwnego?
Zgłoś
tarcer123 2016-02-25, 10:43 1
To nie teściowa. To wybranka. Naprawdę nie wiem jak można było nie zauważyć.
Zgłoś
S.T.U_Cummins 2016-02-25, 10:50 131
Jestem rolnikiem i jestem EKSPERTEM i sam starym polonezem a teraz Astro f w kombi na tylnym siedzeniu przewiozłem DZIESIĄTKI CIELĄT. I teraz wam mieszczuchy powiem, bo widzę, że z rolnictwem macie wspólne tylko te kwiatki na parapecie a jedzenie pochodzi ze sklepu i stamtąd się bierze.

Byk na filmie to mały cielaczek, max kilka tygodni (też takie kupuje, bo producent mleka woli je sprzedać dla mleczarni niż poić nim cielaka) i jak niemowlę jest zagrożone na przeziębienia itp. jeszcze do tego stres w związku z wiezieniem go na przyczepce (biegunka przez kilka dni może skutkować odwodnieniem) . O aktualnej pogodzie za oknem nie wspomnę a tak to włączy się mu ciepły nawiew i można go dopilnować by nie po obijał się i bydlak bezstresowo dojedzie na miejsce. A jak bym miał cielaka przywieść np na dwukółce od koni lub busem na pace gdzie w tym zimnie latał by jak pijana latawica po klubie, to mogę go od razu dobić i psom oddać bo za kilka dni i tak zdechnie

Trzeba też pamiętać o wyłożeniu folią i szmatami auta mniejsza o co po co Oczywiście auto jest użytkowane tylko i wyłącznie to takich celów.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-25, 10:58 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-25, 11:08 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
nowynick 2016-02-25, 11:10
@S.T.U_Cummins

to twierdzisz że bez ogrzewania i osłonięcia od warunków atmosferycznych cielaczka przewieść się nie da? Ciekawe jak radzili sobie jeszcze kilkadziesiąt lat temu...

S.T.U_Cummins napisał/a:

Oczywiście auto jest użytkowane tylko i wyłącznie to takich celów.

Kto biednemu, ucięmiężonemu rolnikowi zabroni posiadania osobnego auta do przewozu bydła
Zgłoś
S.T.U_Cummins 2016-02-25, 11:21 5
@up taka astra jest warta ok 1.5 tys :/ + jeszcze 3 auta użytkowe wart średnia ok 5tyś każdy (na każdego domownika) i dostawczy. Na roli w cale nie jest tak źle ale jest duuuużo opłat i pracują wszyscy domownicy.

@edit kilkadziesiąt lat temu nikt nie kupował takich małych bo wiedział, że transport źle się dla niego skończy i każdy chował cielaka od małego, sam sobie.
Zgłoś
nowynick 2016-02-25, 11:22 1
S.T.U_Cummins napisał/a:

@up taka astra jest warta ok 1.5 tys :/ + jeszcze 3 auta użytkowe wart średnia ok 5tyś każdy (na każdego domownika) i dostawczy. Na roli w cale nie jest tak źle ale jest duuuużo opłat i pracują wszyscy domownicy.

*dopłat

PS A tak serio to czy ja mówię że na roli jest źle?
Zgłoś
tarcer123 2016-02-25, 12:00 1
Nie mam pojęcia jak zachowałaby się policja gdyby zatrzymali auto z takim pasażerem.
Zgłoś
S.T.U_Cummins 2016-02-25, 12:57 5
@up Mandat, przewożenie zwierzęcia w nie odpowiedni sposób, dla tego prawidłowo trzeba omijać większe miasta. Ale i tak interweniują słowami: "Dostaliśmy zgłoszenie" bo normalnie to przymykają na to oko. Jakiś pseudo ekolog myśli, że na przyczepce było by mu lepiej.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem