Czasami warto zapomnieć ipoda i przypomnieć sobie przed czym właściwie ma mnie chronić. Autentyk z dziś. Przyznam się, że znamiona szoku nadal mi towarzyszą.
Akcja: autobus
Bohaterowie: kobieta (typ ewy podwórkowej) w niezbyt zaawansowanej ciąży [K] i młody chłopak prawdopodobnie ćpun [Ć]
Chwiejnym ale zdeterminowanym krokiem wchodzi jejmość do autobusu i natychmiast zwraca się do najbliższego jegomościa z żądaniem:
K: Ty, odstąp miejsca kobiecie!
Ć: A to niby czemu?
K: Odstąp bo jestem w ciąży.
Ć: Jaką mam gwarancję, że nie jedziesz usunąć?
Prawie spadłem z krzesła, które ostatecznie zwolniłem na korzyść owej pani z oczywistego powodu- woni jaką generowała.
Chyba po koksie, że taki trzeźwy stan umysłu
Konto usunięte
2014-01-19, 21:06
@up testowałeś?
Konto usunięte
2014-01-19, 21:08
Ludzie z takimi manierami zawsze powinni stać, c🤬j jej w dupe.
anna496 napisał/a:
@up testowałeś?
ja czasem . ale wegiel jest lepszy ...koks niby bardziej kaloryczny ale jednak nie to samo.
podpis użytkownika
,,Polacy są samą odwagą. Są straszni!''
Dorothy Thompson
Konto usunięte
2014-01-19, 21:54
to właśnie przez słuchawki i zamykanie sie w swoim własnym niebycie jesteśmy tak podzieleni. Nikt juz ze sobą nie rozmawia, każdy ma innego w dupie. Czasami tylko widać próby zagajenia przez osoby 50-60 letnie w kolejce, albo na przystanku, ale w 80 % przypadków są to próby olane przez innych.
Jak my cokolwiek chcemy zdziałać jak nawet ze sobą nie rozmawiamy?
Konto usunięte
2014-01-19, 21:56
Ten "ćpun" zadał bardzo błyskotliwe pytanie w odpowiedniej sytuacji.
A że autobus był "patologiczny" to kierowca nie klaskał bo pewnie też był naćpany.
Dam piwo za oznaczenie chłopaka Ć
Konto usunięte
2014-01-19, 23:40
@ment200, jak czasem muszę słuchać przygłupów, gimbazy albo zwykłych pop🤬li, to już wole te słuchawki. Rzadko się zdarza, żeby ktoś w tramwaju prowadził normalną rozmowę. Z resztą z tego co się orientuje, to w miejscach publicznych rozmowy prowadzi się tak, żeby inni nie musieli jej słuchać
@pelepele, w sensie, że ipod czy, że muzyki słucha?
Konto usunięte
2014-01-19, 23:43
froqer, tu nie chodzi o głośne gadanie tylko o proste komunikowanie się. Skomentowania czyjegoś nagannego zachowania, solidarne postawienie sie bandzie cyganów w tramwaju, wymiana pewnych poglądów. Tego nie ma, o to chodzi.
A weź do kogos zagaj, to popatrzy jak na wariata i zrobi mine jakby Ci chciał sercówą w pysk zaj🤬.
Konto usunięte
2014-01-19, 23:47
@up, a no to druga rzecz - nie zgadasz, bo nie chcesz wyjść na jakiegoś debila.
Konto usunięte
2014-01-19, 23:54
froqer, nie, bo jesteś p🤬loną ciotą. Ot, co.
Konto usunięte
2014-01-20, 0:03
Tego się nie spodziewałem. Ale wyszło na to, że jesteś p🤬lonym debilem i nie potrafisz czytać. Napisałeś to samo.
Cytat:
A weź do kogos zagaj, to popatrzy jak na wariata i zrobi mine jakby Ci chciał sercówą w pysk zaj🤬.
Cytat:
a no to druga rzecz - nie zgadasz, bo nie chcesz wyjść na jakiegoś debila.
Poznajesz łamago? Właśnie dlatego uważam, że nic wartościowego nie przyjdzie ze słuchania ludzi w tramwaju. Bo składają się z takich bezwartościowych mentów jak ty.
Ułatwiając ci czytanie i żebyś nie musiał się sapać - masz w loginie "ment".
Konto usunięte
2014-01-20, 0:19
froqer, widze, że wziąłeś to do siebie, a było to tylko odniesienie do Twojej wypowiedzi. Rozrysuje Ci to inaczej:
Nie zagadasz, bo nie chcesz wyjść na debila, bo jesteś p🤬loną ciotą, która boi sie, że nie zostanie zaakceptowana, zrozumiana itp. itd.
Zasadniczo nie o to mi chodzi. Nie namawiam do toczenia intelektualnych dysput tylko k🤬a prostego komunikowania się, a nie uciekania do swojego własnego kacika słuchawek, fejsbuni i innych gadżetów.