Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-06-26, 1:12
macleod napisał/a:

Chyba przeczytałaś coś między wierszami i wysnuwasz bardzo błędne wnioski. Gdzie ja napisałem jakiekolwiek osądy dotyczące konkretnego człowieka? Oceniłem "wspólnotę katolicką" jako całość na podstawie kilku z życia wziętych faktów. Jeszcze raz powtórzę dokładnie to co napisałem wcześniej - "Nikt nie obraża katolików jako ludzi modlących się do złego boga, czy tego którego nie ma...". Tu nie chodzi o wiarę, tylko chodzi o postępowanie. Chodzi o to, że słowa które padają w "świątyni" nie maja odzwierciedlenia w życiu. Pojęcia takie jak pokuta czy postanowienie poprawy już od dawna przestają mieć jakiekolwiek znaczenie. I tylko i wyłącznie to oceniłem bo chyba mam prawo ocenić to co mnie otacza.

Jak ktoś jest wierzący, chodzi do kościoła to jego wybór i ja nie mam nic do tego i na pewno nie będę tego potępiał w żaden sposób. Tak samo jak nikt nie powinien potępiać tego, ze ja mam takie poglądy a nie inne.

Mi wiara katolicka w wydaniu polskiego katolicyzmu nie jest w stanie dać to czego bym oczekiwał. Żyje według własnych zasad i jest mi z tym dobrze, czego także wszystkim życzę

Piszesz Was odpisując do użytkownika jasnejasne więc to oczywiste odnosisz się do niego i jego wspólnoty.
Ogólnie sam siebie zaprzeczasz.
Zgłoś
Bezem 2012-06-26, 8:21
Carol napisał/a:

Nie widzisz tego, że w miarę jak coraz więcej ludzi deklaruje ateizm to robi się niebezpieczniej na ulicy.

Przywróćmy ZOMO, zaraz będzie bezpieczniej. To nie wina ateizmu, tylko braku prawa do spuszczenia ostrego wpie*dolu przez policję.

Wchodzi do sklepu ksiądz, pedofil i złodziej. A to dopiero pierwszy klient
Zgłoś
macleod 2012-06-26, 9:42
Carol napisał/a:

Piszesz Was odpisując do użytkownika jasnejasne więc to oczywiste odnosisz się do niego i jego wspólnoty.
Ogólnie sam siebie zaprzeczasz.

Chyba oczywiste, że odpowiedziałem do konkretnego użytkownika , ale gdzie odniosłem się konkretnie do niego? Konkretnie odniosłem się do jego słów, i nawet zacytowałem je w pierwszym zdaniu - "Prosze Cie jedynie o szacunek to wiary wiekszości ludzi w Polsce". Od tego zaczęła się dyskusja i tego dotyczyła.

Jeżeli mam po raz kolejny tłumaczyć ci się z czegoś co nie napisałem, to jakakolwiek dyskusja przestaje mieć sens.
Zgłoś
zgaS 2012-06-26, 11:49
Zobaczymy kto w obliczu śmierci swojej lub bardzo bliskiej osoby zacznie mówić paciorek ateiści od 7 boleści
Zgłoś
macleod 2012-06-26, 12:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
setkris 2012-07-08, 17:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem