Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 30 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-06-25, 13:03 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Nabs 2012-06-25, 13:15 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 13:18
mam wrażenie, że ostatnio wiarę w ludziach
stymulują 'nieodpowiednie' do tego celu osoby
głównie dla własnych korzyści...

I DOBRZE, bo coraz mniej osób będzie chodzić

Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 13:25 1
Zgłoś
Fazer6 2012-06-25, 13:56
temat kosciola to trudne sprawy
Zgłoś
chomik1234 2012-06-25, 14:02
Zgłoś
teken 2012-06-25, 16:17
Zgłoś
macleod 2012-06-25, 16:31 5
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 17:40
dobrze mowisz zgadzam się z Tobą

przeklinam i nie uważam to za jakis nie wiadomo jaki grzech

co do rumunki tak nie daje takiej pieniedzy bo od tego są fundacje i np. Caritas który działa przy kościele. Poszła by taka do ojca u nas i dostałaby pomoc. Ja takim ludziom nie daje pieniedzy bo 90% to oszusci ktorzy przeznaczaja te pieniedza na %. Byłem tego świadkiem w dziecinstwie i zapamietałem do dzisiaj od tamtej pory nie daje takim ludziom kasy.

I uwazam, ze kazdemu nalezy sie szacunek. Jesli ktos cos robi zle to trzeba pomoc. Jeśli robi to ze swiadomoscia i chce zle traci szacunek. Ja osobiscie pomagam ludziom jeśli jest taka potrzeba, i widze ze ktos jej potrzebuje.

Dlatego mowie ja jestem przywiazany do jednej parafii i ani mysle iśc do innej, "zwykłej"

pozdrawiam
Zgłoś
orzeszwmorde 2012-06-25, 19:03 1
"Boże, bądź miłościw mnie grzesznemu..."
Kościół to nie pomidorowa którą można lubić albo nie...
...całe nasze życie to wiara w coś...utożsamianie się z czymś..naśladowanie czegoś....szukanie wzorca,bodźca...
Najłatwiej się coś krytykuje..jest to najprostsze i nie wymaga wyrzeczeń...ale gdy trzeba czegoś bronić...kosztem reputacji lub znacznie więcej to ...wtedy dopiero można pojąć znaczenie człowieczeństwa-które swego rodzaju jest synonimem wiary.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 19:39
W tamtym roku zmarła koleżanka mojej mamy, okazało się że osierociła 18 letniego syna. Młody był sam na świecie, świeżo po maturze, bez kasy - z długami matki. Koleżanki poszły z młodym do proboszcza, nakreśliły sytuacje i zaproponowały 100zł za pogrzeb - on je wyśmiał, dodał że za taką kasę mu się nie opłaca na cmentarz jechać! Zrzuciły się na wymagane 300zł i jeszcze okazało się, że msza była łączona z innym pogrzebem. Jakby to była wioska to zrozumie, ale 200 tys. miasto?!

Tego dnia podziękowałem temu 'biznesmenowi' ...
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 20:53 1
Zgłoś
macleod 2012-06-25, 22:11
Carol napisał/a:

Wg mnie każdy człowiek z góry zasługuje na szacunek, jedynie jego czyny mogą go tego pozbawić. Np. te bzdury, które wypisujesz powodują, że ja do Ciebie szacunek straciłam. Bo nie można mieć szacunku do ludzi, którzy nie mają szacunku do innych tylko dlatego, że są wierzący. Brzydzę się takich "myślących" ateistów jak ty.

Chyba przeczytałaś coś między wierszami i wysnuwasz bardzo błędne wnioski. Gdzie ja napisałem jakiekolwiek osądy dotyczące konkretnego człowieka? Oceniłem "wspólnotę katolicką" jako całość na podstawie kilku z życia wziętych faktów. Jeszcze raz powtórzę dokładnie to co napisałem wcześniej - "Nikt nie obraża katolików jako ludzi modlących się do złego boga, czy tego którego nie ma...". Tu nie chodzi o wiarę, tylko chodzi o postępowanie. Chodzi o to, że słowa które padają w "świątyni" nie maja odzwierciedlenia w życiu. Pojęcia takie jak pokuta czy postanowienie poprawy już od dawna przestają mieć jakiekolwiek znaczenie. I tylko i wyłącznie to oceniłem bo chyba mam prawo ocenić to co mnie otacza.

Jak ktoś jest wierzący, chodzi do kościoła to jego wybór i ja nie mam nic do tego i na pewno nie będę tego potępiał w żaden sposób. Tak samo jak nikt nie powinien potępiać tego, ze ja mam takie poglądy a nie inne.

Mi wiara katolicka w wydaniu polskiego katolicyzmu nie jest w stanie dać to czego bym oczekiwał. Żyje według własnych zasad i jest mi z tym dobrze, czego także wszystkim życzę
Zgłoś
ddobry10 2012-06-25, 23:05
Zgłoś
macleod 2012-06-26, 0:18
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem