Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
🔥 Niewidomy na deskorolce - teraz popularne
🔥 Cieszynka ulańca - teraz popularne
Piękny uniacz.
konto usunięte • 2014-01-20, 20:45
Stworzę temat, co mi tam. Na Sadolu siedzę od roku, biernie wszystkiego się przyglądam... Od żartów BongMana po napinki gimbów. Wrzucam foty pozostałości po moim (ojca) jakże pięknym samochodzie. Wymusiłem pierwszeństwo(wiem k🤬a, wy jesteście mistrzami kierownicy w swoich BMW). Prawko odebrałem w poniedziałek a auto skasowałem w piątek. Żeby tego było mało "nadwyrężyłem" lekko nowego Peugeota Partnera (nówka z salonu, 60 km przebiegu). W sumie to on skasował mnie. Obyło się bez ofiar z racji tego, że nikogo nie było pod klubem.

Jednym słowem
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 2:47
Mike Kaskader z Ciebie
Zgłoś
Perhydrol 2014-01-21, 6:51
Nieważne czy masz prawko dzień, czy 10 lat. Każdemu się może zdarzyć Ale nie powiem, ładnie żeś odpicował tego fiata.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 7:31
Mielec, a jakżeby inaczej
Zgłoś
adam_c 2014-01-21, 8:00
Moim zdaniem powinni wprowadzić to, o czym kiedyś mówili, tzn. czasowe ograniczenie wymuszające jazdę z osobą posiadającą uprawnienia od jakiegoś czasu, np. 5 lat. Aby nie utrudniać życia normalnym młodym kierowcom można by uzależniać to od jakichś specjalistycznych badań psychologicznych, np. z użyciem wariografu

Ja na szczęście byłem na tyle ogarnięty i tak wychowany, że nie przeszło mi przez myśl, aby kozaczyć za kierownicą... W sumie nadal tego nie robię. Zdaję sobie jednak sprawę, że pewna część młodych kierowców myśli, że po zdaniu prawka prowadzi samochód jak Kubica. Zawsze tak było, jednak jak już zostało wspomniane przez kogoś wcześniej dostęp do samochodów jest teraz bardzo prosty, co powoduje więcej problemów. Dodatkowo młodzi ludzie kupują często stare samochody, których właściwości jezdne dodatkowo utrudniają wyjście z opresji.

EDIT: Akurat tutaj jest inna sytuacja, ponieważ autor tematu po prostu nie ustąpił pierwszeństwa, a to może zdarzyć się każdemu. Chodziło mi jednak ogólnie o sprawę młodych kierowców Każdy może się zamyślić.
Polecam jednak nowym kierowcom przez pierwszy okres posiadania uprawnień jeździć ze szczególną ostrożnością aby nabyć trochę doświadczenia, bo kursy niestety wyglądają jak wyglądają :/
Zgłoś
ramzei 2014-01-21, 8:26

Też kilka lat temu miałem wypadeczek. Pani w czerwonym chyba jak ty wymusiła na mnie pierwszeństwo. A najlepsze jest to, że może uszkodzenia nieduże, ale naprawa kosztowała 8.6 tys. zł!
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 9:04
Ja miesiąc po odebraniu prawka przytulilem zderzakiem slupek od bramy we wjezdzie znajomego. Co prawda wyskoczyl mi jego cieszacy sie jak glupi z srubki szczeniak ale nie tlumaczy mnie to bo za szybko troche tez bylo no i ta zima ... Na szczescie nie mocno wiec nie bylo tragedii ale np zademonstruje wam czego robic sie nie powinno jak chce sie zyc
Kolega kupil pieknego TDi'ka posadzonego w zadbanym Szmelcwagenie Golfie MK4 i troche wypil przed jazda, niesamowicie glupi blad z jego strony ktorego po uplywie 2 lat wciaz zaluje i to bardzo.
Dodam ze przyje**ł o 5 drzew i gdyby nie fakt ze z pasazerka mieli odpiete pasy to pewnie nic by z nich nie zostalo, dziewczyne uratowal fakt ze wyrwalo drzwi i wyfrunela z auta.
Niech to bedzie nauczka dla Was Ja w tamtym czasie mialem prawko pol roku i tez nie powiem ze lubilem depnac w swojego 105 konnego Leona Ale po tych wydarzeniach nabralem pokory na drodze.

Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 9:15
@up
Dobry Kaskader przy 120 drzewo zaliczyc
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 9:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Tassadar 2014-01-21, 10:02 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 10:20
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 22:46
I co Ci teraz stary zapisze w spadku??
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem