To prawdopodobnie pierwszy kierowca, który stracił prawo jazdy na nowych przepisach. 51 minut po północy, kierowca jechał 121 km/h na moście Pionierów w Szczecinie gdzie obowiązuje ograniczenie do 70 km/h. Aby dojechać do domu, dostał na dobę pozwolenie na jazdę samochodem.
(nie mogę uploadnąć filmiku więc łapcie link)
KLIK
Uważam, że w takiej sytuacji gdzie jest środek nocy i są 2/3 pasy jezdni i dookoła nie ma ani żadnych pojazdów ani tym bardziej pieszych, zabieranie prawa jazdy za takie coś jest nieuzasadnione.
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2015-05-18, 15:07 ]
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ayawaya napisał/a:
Uważam, że w takiej sytuacji gdzie jest środek nocy i są 2/3 pasy jezdni i dookoła nie ma ani żadnych pojazdów ani tym bardziej pieszych, zabieranie prawa jazdy za takie coś jest nieuzasadnione
czyli jak ktos ci zajebie w ryj na pustej ulicy to jest ok ?
konto usunięte
2015-05-18, 12:46
Według mnie ten przepis jest jak najbardziej na "tak" tylko jest delikatnie nie dopracowany ,aczkolwiek jak mielibyśmy iść tokiem rozumowania "ayawaya" to każdy mógłby się tłumaczyć "ale ludzi o tej godzinie tutaj nie ma i nikt nie jeździ tutaj teraz , więc moge"
Dla mnie ten przepis jest ok , bo żaden mandat 1000 czy 2000zł nie zmusi kogoś do nie przekraczania prędkości ,a odebranie mu praw do kierowania samochodem raczej pohamuje zapędy co niektórych.
Każdy uważa inaczej, przepisy są żeby je przestrzegać, ale wg mnie odbieranie prawka powinno być stosowane gdy narażeni zostaną inni uczestnicy ruchu, lub osoby postronne. W tej sytuacji koleś narażał tylko siebie.
Wydawało mi się, że zabierają prawko, jeśli dwukrotnie przekroczy się dozwoloną prędkość... czyli jeśli było ograniczenie do 70 km/h, to musiałby cisnąć co najmniej 140 żeby mu prawko zabrali?
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Ten przepis miałby sens, gdyby ograniczenia prędkości były odpowiednio ustawiane. A nie droga na zadupiu, po 2 pasy w każdą stronę, dookoła żadnych domów, a ograniczenie do 50 ... (tak jest niedaleko mnie, na takiej drodze spokojnie mogli by dać ograniczenie do np. 80)
konto usunięte
2015-05-18, 13:03
konto usunięte
2015-05-18, 13:03
konto usunięte
2015-05-18, 13:09