Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Pierwszy człowiek z czipem w samolocie
konto usunięte • 2016-01-17, 2:28
Wizja czipowania ludzi natychmiast przywołuje na myśl słynne wersety z Biblii, w których wspomina się o przyjęciu znaku Antychrysta. Pomimo złowieszczego wydźwięku rozwoju tej technologii, coraz większa liczba ludzi dobrowolnie pozwala sobie wszczepić elektroniczne implanty, gdyż zwyczajnie ułatwiają im one codzienne życie.

Dotychczas czipy były wykorzystywane wśród częstych bywalców nocnych klubów, pracowników korporacji, a także wszystkich tych, którzy chcieli dokonać ekspresowych płatności w sklepach.

Władzom Unii Europejskiej marzy się jednak znacznie więcej, a swoje wizje zrealizowały właśnie w Szwecji. Kilka dni temu tamtejsze służby bezpieczeństwa uczyniły krok, który przejdzie do historii, nie tylko lotnictwa, ale również technologii elektronicznych.

Ze sztokholmskiego lotniska Arlanda odleciał do Paryża bowiem pierwszy pasażer (ekspert od technologii mobilnych), który odbył odprawę bez jakichkolwiek dokumentów.

Wszystko to było możliwe dzięki specjalnemu implantowi, który został wszczepiony Andreasowi Sjöströmowi w dłoń (dokładnie w skórę pomiędzy palcem wskazującym a kciukiem).

Pierwszy zaczipowany pasażer linii lotniczych Scandinavian Airlines nabył implant, wielkości ziarenka ryżu, za jedyne 300 złotych. Niebawem z takich "dobrodziejstw" będą mogli skorzystać wszyscy ci, którzy cenią sobie czas i wygodę.

Pomimo kontrowersji, jakie niesie ze sobą ta technologia, wydaje się, że uniknięcie masowego czipowania, które ma za zadanie ułatwić nasze życie w społeczeństwie i zwiększyć nasze bezpieczeństwo, nie jest możliwe, i prędzej czy później stanie się to tak naturalne jak używanie smartfonów z zaawansowanymi aplikacjami.

Zapitolone z:
geekweek.pl/aktualnosci/25232/pierwszy-czlowiek-z-czipem-w-samolocie
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
maksymilian45 2016-01-17, 2:39 32
Niedługo będzie to obowiązkowe jak trujące szczepionki przez które dzieci cofają się w rozwoju...
Zgłoś
~Beny 2016-01-17, 2:44 121
Ludzie są głupsi niż myślałam...

podpis użytkownika

Spooky action at a distance

youtube.com/watch?v=TUGZnd0LrQo
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-17, 2:52 45
Nie wierzę... nigdy nie dam sie zaczepić tym gównem wole zginąć niż miał to mieć przy sobie i dać się im zniewolić...
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-17, 3:23 24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ProVVe 2016-01-17, 4:04 47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
hellbwoi 2016-01-17, 4:08 1
Zgłoś
jerry280 2016-01-17, 4:11 21
Vuxgaz czyli jednak totalni idioci są również na sadisticu. Zaraz po przeczytaniu mialem napisac, ze kretynow nie brakuje i te statystyczne 30 % zindoktrynowanych glupkow dobrowolnie na to pojdzie - potem zobaczylem twoj komentarz no i coz - nalezysz do tej "elity". Ufaj oczywiscie politykom, koncernom farmaceutycznym i bankom bo one na pewno chca tylko twojego dobra - jak jestes idiota to inni musza decydowac o twoim szczesciu.
Zgłoś
~Beny 2016-01-17, 4:11 32

podpis użytkownika

Spooky action at a distance

youtube.com/watch?v=TUGZnd0LrQo
Zgłoś
maksymilian45 2016-01-17, 4:13 7
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-17, 5:32 19
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-17, 6:04 21
Zgłoś
Mesjaszowaty 2016-01-17, 6:19 3
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-17, 6:29
Lapps i to to ja rozumiem, faktycznie jeśli wszystkie te udoskonalenia wprowadzą to może być niebezpieczne, bo jak wizja chipu o niewielkich możliwościach i zasięgu jest spoko tak to co tutaj pokazałeś już, nie. Mimo że i tak ludzie teraz mają gpsy w komórkach tak takie coś w chipie którego nie da rady zostawić w domu nie jest za fajne

Jednak co do epidemii wilgoć i syf faktycznie mają duży wpływ jednak mi się wydaje że starczą sami ludzie np. Nasza zwykła grypa sezonowa
Zgłoś
mateusos 2016-01-17, 8:52 2
A ja mam to w dupie. Za 300 lat mnie nie bedzie, sami sie martwcie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem