Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pies bez smyczy
Konto usunięte • 2012-12-15, 15:09
Mój ojciec jest mistrzem ciętej riposty i trollingu :

Ojciec [o] zawsze chadza z naszym psem na spacery, zawsze bez smyczy. Dziś napotkał na pewnego gościa [g] również z psem, ale na smyczy. Gość zaczepił mojego ojca tekstem:

[g] -Dlaczego pan chodzi ze swoim psem bez smyczy?
[o] -Wie Pan... Psy mają to do siebie, że upodobniają się do swoich właścicieli... Mój pies jest inteligentny,grzeczny, słucha się i dlatego może chodzić sam
[g] -To co pan chce w takim razie powiedzieć o mnie ??
[o] -Niech pan sobie sam dopowie

Materiał własny
Zgłoś
pakicito 2012-12-15, 15:12 63
policja go strolluje mandatem
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 15:14
7 lat tak chodzi, jeszcze nie strollowała, ten pies to mały kundelek no i ofc. nie chadza głównymi ulicami i chodnikami, mam nieopodal las i łąki
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 15:15 23
Ale mu pocisnął, sąsiad pewnie do dziś nie może ochłonąć...
Zgłoś
Moby_Dick 2012-12-15, 15:21 33
@love_rock "Psy mają to do siebie, że upodobniają się do swoich właścicieli... Mój pies jest inteligentny,grzeczny, słucha się i..." Znaczy się w domu tatuś pod pantoflem i słucha się mamusi
Ripostą do sąsiada trochę siebie samego zgasił.

podpis użytkownika

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 15:26 2
@Dick, interpretuj sobie jak chcesz, grzeczność i słuchanie się nie oznacza tylko siedzenia pod pantoflem, ale znasz to chyba z autopsji
@inny człowiek, to nie był sąsiad, a sytuacja miała miejsce dzisiaj
Zgłoś
Moby_Dick 2012-12-15, 15:37 7
love_rock napisał/a:

@Dick, interpretuj sobie jak chcesz, grzeczność i słuchanie się nie oznacza tylko siedzenia pod pantoflem, ale znasz to chyba z autopsji
@inny człowiek, to nie był sąsiad, a sytuacja miała miejsce dzisiaj

Z autopsji nie znam bo nie mam żony. Ale mam psa, który mimo że jest wytresowany, posłuszny itp to zawsze wychodzi na smyczy i w kagańcu. Ludzie przechodzący obok psa na smyczy itp czują się zawsze bezpieczniej, zwłaszcza dzieci. Rozmiar psa nie ma znaczenia. A to że piesek muchy by nie skrzywdził itp tego przechodzący obok psa nie wiedzą. Masz koło domu łąki itp - tam niech pies się wybiega bez smyczy.

podpis użytkownika

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
bloodwar 2012-12-15, 15:46 3
A prawda jest taka, cytując pewnego komu... tfu! (teraz to się nazywa: liberalnego) władcę marionetek: "nie ważna jest smycz, nie ważna jest jej długość, cały sens jest w tym żeby ten któremu ją założysz nie wiedział że ją nosi!"

podpis użytkownika

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
bezimienny90 2012-12-15, 15:47
love_rock ja rozumiem takich ludzi jak Twój ojciec i szanuję, jednak tylko uprzedzam, że moja koleżanka ostatnio dostała 200,- za spuszczonego psa w parku, mimo iż też jest niegroźny. Tak to w polandii wygląda.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 15:49
@Dick, masz rację, że jak pies jest na smyczy to przechodnie lepiej się czują itp. itd. Pod ten las i łąki mamy rzut beretem, dlatego ojciec psa na smycz nie zapina.
Chodzi tu jednak o sam fakt umiłowania mojego ojca do ciętej riposty, niż o prawo i bezpieczeństwo publiczne
Zgłoś
TPaury 2012-12-15, 16:20
bezimienny90 napisał/a:

love_rock ja rozumiem takich ludzi jak Twój ojciec i szanuję, jednak tylko uprzedzam, że moja koleżanka ostatnio dostała 200,- za spuszczonego psa w parku, mimo iż też jest niegroźny. Tak to w polandii wygląda.

Nad psem masz mieć kontrolę, nie masz jej gdy jest nie zapięty smyczą.
+ kaganiec
Jest tylko 10 ras które bezwarunkowo muszą nosić kaganiec bo są rasami groźnymi, nie ma na tej liście Bokserów, Owczarków Niem. czy nawet Amstaffa.

podpis użytkownika

Nieczyste FTW
Zgłoś
tds1974 2012-12-15, 16:35 21
Do mnie doskoczył kiedyś pies w lesie, jak wracałem z polowania. Taki dość ładny, podpalany rottweiler. Zaj🤬em go. Sprawę w sądzie (bo właściciel-idiota założył) wygrałem bez problemów. Chętnie to powtórzę, gdy zdarzy się podobna sytuacja - tzn gdy zobaczę jak biegnie w moją stronę pies bez smyczy, a akurat będę miał przy sobie broń.
Pozdrawiam właścicieli psów.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 17:06
@up
i dobrze wsk🤬isinowi, co se bedzie luzem zap🤬lał!
Zgłoś
jigsaw0 2012-12-15, 18:25 13
love_rock napisał/a:

7 lat tak chodzi, jeszcze nie strollowała, ten pies to mały kundelek no i ofc. nie chadza głównymi ulicami i chodnikami, mam nieopodal las i łąki

K🤬a właśnie tacy są najgorsi.
Te małe p🤬lone "niegroźne" kundelki i wszystkiej maści inne szczury, które biegają, szczekają i zaczepiają inne psy i ludzi. Ale jak mój duży pies na smyczy chwyci w zęby takiego szczura, który go gryzie po ogonie a jego właściciel tylko się cieszy, to już jest k🤬a bura wielka.

A no i c🤬jowy tekst. Obyście k🤬a 10 mandatów dostali.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-15, 18:36
jigsaw0 napisał/a:

Te małe p🤬lone "niegroźne" kundelki i wszystkiej maści inne szczury, które biegają, szczekają i zaczepiają inne psy i ludzi. Ale jak mój duży pies na smyczy chwyci w zęby takiego szczura, który go gryzie po ogonie a jego właściciel tylko się cieszy, to już jest k🤬a bura wielka.

oby taki szczurek uje*ał Twojemu jajca
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie