To może tak dla przypomnienia, bo coraz wcześniej się ciemno robi. Wyedukujcie bliskich, szczególnie
z pierwszego punktu. Jeśli na drodze nie ma wyznaczonego pobocza, to nie macie prawa pop🤬lac po czarnej(asfaltowej) części drogi, czyli jezdni.
Przeczytaj jeszcze raz, proszę, punkt pierwszy tego artykułu i powiedz, czy "nie macie prawa pop🤬lać po czarnej(asfaltowej) części drogi, czyli jezdni" jest prawidłowym stwierdzeniem z Twojej strony

Przeczytaj jeszcze raz, proszę, punkt pierwszy tego artykułu i powiedz, czy "nie macie prawa pop🤬lać po czarnej(asfaltowej) części drogi, czyli jezdni" jest prawidłowym stwierdzeniem z Twojej strony
Jest. Użyłem skrótu myślowego. Jedzie auto- schodzisz z jezdni. Proste jak dupcenie. A święte krowy pop🤬laja po czarnym, na jezdni, gdzie ledwo się dwa auta mieszczą, później afera bo lusterka rozbite o tą krowę albo o auto z przeciwka.
ART. 11.
1. Pieszy jest obowiązany korzystać z chodnika lub drogi dla pieszych, a w razie ich braku – z pobocza. Jeżeli nie ma pobocza lub czasowo nie można z niego korzystać, pieszy może korzystać z jezdni pod warunkiem zajmowania miejsca jak najbliżej jej krawędzi i ustępowania miejsca nadjeżdżającemu pojazdowi.
Serio? Albo nie doczytałeś, albo jesteś młotem z wioski, gdzie nie ma chodników i przydrożnych latarni, a twój kurs prawa jazdy prowadził jakiś Rysiek w Kadecie. Z całym szacunkiem dla rozumnych wieśniaków. W takim miejscu się wychowałem i nie mam z tym żadnego problemu.
Przyjmij do wiadomości, że nawet jeśli zrobiłeś - jak ja - prawko w latach '90, to obowiązuje Ciebie ciągła znajomość przepisów. Na drzewo matole, zanim kogoś zabijesz.
podpis użytkownika
Teraz spróbuj sobie wyobrazić, że Twój stary dyma Ciebie w dupę. A ty stoisz przodem do lustra i patrzysz w odbicie...Rozbestwili pieszych z pierwszeństwem na przejściach, to teraz część melepetów już tak chodzi też po ulicy.

Filmik z przed ponad roku.. 4 dni temu mi na yt w polecanych pokazlo.
No i fajnie. Tylko, że za taki wpis można zarobić ostrzeżenie. Cytując moderatora: "C🤬j to kogo obchodzi".
za leszcza to możesz za przeproszeniem w swoją cipe zarobić
Baranie niedorozwiniety, te tempe k🤬y lazły po niewlasciwej stronie jezdni, bez odblakow i jak bys nie zauwazyl to znajdowal sie na pasie ruchu a nie na poboczu. Po to k🤬a ktos wymyslil przepis i chodzeniu w kietunku przrciwnym do kierunku jazdy zeby takie ameby umyslowe jak ten rozjechany kebab mogly uniknac potracenia.