Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Ryju1983 2025-07-02, 17:35
Po prostu jest głupszy niż przewiduje to ustawa 🤦
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 17:53 2
xdrt napisał/a:

Od kiedy mam elektryczną to jeszcze nie wycinałem zakleszczonego łańcucha. Jak złapie łańcuch to wymieniam akumulator na świeży i łańcuch sam się uwalnia. Fakt, że elektryk ma odrobinę węższy łańcuch.

co ty k🤬a p🤬lisz?😂😂 Zakleszczenie powodowane jest błędnym dobraniem techniki do cięcia, które podejmujemy. Co widać np na tym nagraniu. Przy takim podejściu, cięcie zaczynasz od spodu a potem kończysz od góry. Tzn odwrotnie niż chciał ten tutaj.

[ Dodano: 2025-07-02, 17:55 ]
karol_w napisał/a:

A wystarczyło barkiem podeprzeć te drzewo, to sam by uwolnił bez problemu

A może po prostu pomyśleć i ciąć w prawidłowy sposób? 4x grubsze drzewko też byś barkował?
Zgłoś
xdrt 2025-07-02, 18:18 1
Frank_Lopez napisał/a:

co ty k🤬a p🤬lisz?😂😂 Zakleszczenie powodowane jest błędnym dobraniem techniki do cięcia, które podejmujemy. Co widać np na tym nagraniu. Przy takim podejściu, cięcie zaczynasz od spodu a potem kończysz od góry. Tzn odwrotnie niż chciał ten tutaj.
A może po prostu pomyśleć i ciąć w prawidłowy sposób? 4x grubsze drzewko też byś barkował?

Grube świeże potrafi złapać nawet jak się podcina, klinuje itp. itd. Z różnych przyczyn, wewnętrzne pęknięcia, wewnętrzne naprężenia no i świeże się minimalnie rozszerza po przecięciu. Jak złapie łańcuch w spalinówce to tylko sprzęgło pali, nie ma siły szarpnąć łańcucha. A elektryk ma moment od zera i wyciąga łańcuch. Na początku byłem sceptyczny do elektryka bo nie ma jak spalinówka hehe, ale po pierwszym zakleszczonym łańcuchu zmieniłem zdanie. Sam nie mogłem uwierzyć, że wyciągnęło zakleszczony łańcuch. Tyle czasu zaoszczędzone. No i ta cisza, nie trzeba słuchawek zakładać. Jak trochę stanieją to obawiam się, że wzrośnie kradzież drewna z lasu, bo ze spalinówką przypał, słychać z pół kilometra, a z takim elektryczkiem to jak fotopułapka nie złapie to nikt tego nie usłyszy.

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
Maculata 2025-07-02, 18:28
Co to k🤬a robi na Sadolu?
Zgłoś
lacrimal 2025-07-02, 18:48
I teraz weźmie sobie nową prowadnice i łańcuch do następnego drzewa a nie tak jak my wieśniaki - cały sad jednym zestawem
Zgłoś
kamilja 2025-07-02, 18:50 1
KobraPan napisał/a:

Bo?...
Pewnie prowadnica i łańcuch były już zużyte, a filmik nagrany dla picu.
W samochodzie pewnie ma zapasowy łańcuch i prowadnicę, więc za 5 minut będzie miał piłę jak nową.

Jak ci wstawię nowego zęba i staw kolanowy to też będziesz jak nowy?
Stary buc...
Zgłoś
psyhepl 2025-07-02, 18:51
pilarka to Holzfforma G444 która jest rzadko dostępna u nas
Zgłoś
specjal01 2025-07-02, 19:28
No zabić takiego to za mało...
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-02, 19:32
psyhepl napisał/a:

pilarka to Holzfforma G444 która jest rzadko dostępna u nas

Kradziona
Zgłoś
wielblad201 2025-07-02, 19:58
A już myślałem że w pewnym momencie wbiję obroty i przyjemnie ciulowi po łapach
Zgłoś
Jarek_Wielki 2025-07-02, 20:22
Dejdwazlote napisał/a:

Co nie zmienia faktu że jest debilem

Ty debili nie obrażaj!
Zgłoś
Dejdwazlote 2025-07-02, 20:49
Jarek_Wielki napisał/a:

Ty debili nie obrażaj!

Widzę, że poziom rozumu równy z bohaterem filmu.
Zgłoś
jawox 2025-07-02, 22:12 1
KobraPan napisał/a:

Bo?...
Pewnie prowadnica i łańcuch były już zużyte, a filmik nagrany dla picu.
W samochodzie pewnie ma zapasowy łańcuch i prowadnicę, więc za 5 minut będzie miał piłę jak nową.

Tja... zębatkę od mechanizmu napędowego pewnie też wozi w zapasie..
Zgłoś
hokej1986 2025-07-03, 1:40
Dobrą reklamę Sztylowy zrobił
Zgłoś
rafalxp 2025-07-03, 14:04 1
Napinacz łańcucha itd,tez ma w zapasie ;p typ stwierdzam,że dba tak o ten sprzęt ze smaruję prowadnicę przed każdym użyciem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie