co ty k🤬a p🤬lisz?😂😂 Zakleszczenie powodowane jest błędnym dobraniem techniki do cięcia, które podejmujemy. Co widać np na tym nagraniu. Przy takim podejściu, cięcie zaczynasz od spodu a potem kończysz od góry. Tzn odwrotnie niż chciał ten tutaj.Od kiedy mam elektryczną to jeszcze nie wycinałem zakleszczonego łańcucha. Jak złapie łańcuch to wymieniam akumulator na świeży i łańcuch sam się uwalnia. Fakt, że elektryk ma odrobinę węższy łańcuch.
[ Dodano: 2025-07-02, 17:55 ]
A wystarczyło barkiem podeprzeć te drzewo, to sam by uwolnił bez problemu
A może po prostu pomyśleć i ciąć w prawidłowy sposób? 4x grubsze drzewko też byś barkował?
co ty k🤬a p🤬lisz?😂😂 Zakleszczenie powodowane jest błędnym dobraniem techniki do cięcia, które podejmujemy. Co widać np na tym nagraniu. Przy takim podejściu, cięcie zaczynasz od spodu a potem kończysz od góry. Tzn odwrotnie niż chciał ten tutaj.
A może po prostu pomyśleć i ciąć w prawidłowy sposób? 4x grubsze drzewko też byś barkował?
Grube świeże potrafi złapać nawet jak się podcina, klinuje itp. itd. Z różnych przyczyn, wewnętrzne pęknięcia, wewnętrzne naprężenia no i świeże się minimalnie rozszerza po przecięciu. Jak złapie łańcuch w spalinówce to tylko sprzęgło pali, nie ma siły szarpnąć łańcucha. A elektryk ma moment od zera i wyciąga łańcuch. Na początku byłem sceptyczny do elektryka bo nie ma jak spalinówka hehe, ale po pierwszym zakleszczonym łańcuchu zmieniłem zdanie. Sam nie mogłem uwierzyć, że wyciągnęło zakleszczony łańcuch. Tyle czasu zaoszczędzone. No i ta cisza, nie trzeba słuchawek zakładać. Jak trochę stanieją to obawiam się, że wzrośnie kradzież drewna z lasu, bo ze spalinówką przypał, słychać z pół kilometra, a z takim elektryczkiem to jak fotopułapka nie złapie to nikt tego nie usłyszy.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Bo?...
Pewnie prowadnica i łańcuch były już zużyte, a filmik nagrany dla picu.
W samochodzie pewnie ma zapasowy łańcuch i prowadnicę, więc za 5 minut będzie miał piłę jak nową.
Jak ci wstawię nowego zęba i staw kolanowy to też będziesz jak nowy?
Stary buc...
pilarka to Holzfforma G444 która jest rzadko dostępna u nas
Kradziona
Co nie zmienia faktu że jest debilem
Ty debili nie obrażaj!
Ty debili nie obrażaj!
Widzę, że poziom rozumu równy z bohaterem filmu.
Bo?...
Pewnie prowadnica i łańcuch były już zużyte, a filmik nagrany dla picu.
W samochodzie pewnie ma zapasowy łańcuch i prowadnicę, więc za 5 minut będzie miał piłę jak nową.
Tja... zębatkę od mechanizmu napędowego pewnie też wozi w zapasie..